Turcan, la inaugurarea expoziţiei „Dacia, ultima frontieră a romanităţii”

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, va efectua, în perioada 19-21 noiembrie, o vizită la Roma, unde va participa la inaugurarea expoziţiei „Dacia, ultima frontieră a romanităţii”.

215 afișări
Imaginea articolului Turcan, la inaugurarea expoziţiei „Dacia, ultima frontieră a romanităţii”

Turcan, la inaugurarea expoziţiei „Dacia, ultima frontieră a romanităţii”

„Proiectul expoziţional este conceput şi coordonat de Muzeul Naţional de Istorie a României, sub egida Ministerului Culturii, realizat în parteneriat cu Ambasada României în Italia, Ministerul Afacerilor Externe din România, Ministerul Culturii din Italia, Institutul Cultural Român, prin Accademia di Romania, şi beneficiază de sprijin din partea Ministerului Apărării Naţionale din România. Expoziţia deschisă publicului italian, în perioada 21 noiembrie 2023 – 24 aprilie 2024, cuprinde peste 900 de obiecte arheologice care urmăresc evoluţia istorică a teritoriului României actuale pe o perioadă de peste o mie de ani”, anunţă Ministerul Culturii.

În cadrul vizitei la Roma,Turcan va avea întâlniri cu ministrul Culturii din Italia, Gennaro Sangiuliano, precum şi cu ministrul Culturii din Republica Moldova, Sergiu Prodan.

„Ministrul Culturii, Raluca Turcan, va fi prezent la inaugurarea expoziţiei dedicate lui Camilian Demetrescu, pictor şi sculptor româno-italian, organizată la Palazzo Massimo, parte a Muzeului Naţional Roman. De asemenea, ministrul Raluca Turcan va participa la o discuţie cu românii din Italia care activează în domeniul cultural”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici