Turcan propune OUG pe eliminarea noţiunii de "abonamente" în cazul transportului elevilor navetişti

Raluca Turcan a propus, marţi, introducerea pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de Guvern, a unui proiect de OUG care să elimine noţiunea de "abonament", din Legea Educaţiei, în ceea ce priveşte transportul elevilor navetişti.Turcan a precizat că Guvernul evaluează numărul de elevi navetişti.

404 afișări
Imaginea articolului Turcan propune OUG pe eliminarea noţiunii de "abonamente" în cazul transportului elevilor navetişti

Turcan propune OUG pe eliminarea noţiunii de "abonamente" în cazul transportului elevilor navetişti

" Astăzi (marţi - n.r.) vom propune o ordonanţă de urgenţă pentru a scoate noţiunea de <abonamente> din legea educaţiei naţionale pentru a pune legea educaţiei naţionale în acord cu decizia CCR. Suntem într-o evaluare privind numărul de elevi navetişti, cursele parcurse de ei, sumele necesare pentru decontarea integrală şi inclusiv posibilitatea condiţionării licenţelor transportatorilor de realizare a transportului gratuit pentru elevii navetişti şi vom propune un OUG pentru a corecta această gravă deficienţă care practic duce la nerespectarea unui articol constituţional pentru elevi şi anume respectarea educaţiei gratuite", a precizat vicepremierul Raluca Turcan, marţi, în debutul şedinţei de Guvern.

Judecătorii CCR arătau în luna octombrie că prevederea potrivit căreia cheltuielile de transport, pentru elevii care merg la şcoală în altă localitate, este decontată numai pe bază de abonament este neconstituţională, având caracter discriminatoriu, conform motivării deciziei Curţii.

Astfel, articolul declarat neconstituţional de către CCR prevede: „Elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, prin unităţile de învăţământ la care sunt şcolarizaţi, pe bază de abonament, în limita a 50 km, sau li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici