Turist ungur rănit şi două autoturisme avariate, în urma unei alunecări de teren în Cheile Bicazului

Un turist din Ungaria a fost rănit şi două maşini au fost avariate, joi, în urma unei alunecări de teren produsă pe un versant din Cheile Bicazului, în apropierea limitei de judeţ dintre Harghita şi Neamţ, pe DN 12 C.

638 afișări
Imaginea articolului Turist ungur rănit şi două autoturisme avariate, în urma unei alunecări de teren în Cheile Bicazului

Turist ungur rănit şi două autoturisme avariate, în urma unei alunecări de teren în Cheile Bicazului

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, Gheorghe Suciu, a declarat că martorii la incident au povestit că pe unul dintre versanţi a avut loc o alunecare de teren, care a angrenat în cădere mai multe pietre, una dintre acestea lovind în cap un turist în vârstă de 54 de ani, din localitatea Szeged (Ungaria).

Jandarmii de la Postul de Ordine Publică Montan Lacu Roşu, alertaţi de unul dintre martori, împreună cu un asistent medical din judeţul Neamţ, aflat întâmplător în zonă, i-au acordat turistului primul ajutor, iar o ambulanţă l-a transportat la Spitalul Municipal Gheorgheni.

"Jandarmii montani sunt instruiţi în domeniul acordării primului ajutor, pe timpul cursurilor din cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, beneficiind totodată şi de cursurile de specialitate organizate de către Crucea Roşie - Filiala Harghita", a spus Gheorghe Suciu.

Potrivit sursei citate, pietrele care s-au desprins de pe versant au antrenat în cădere şi un brad, care a avariat două autoturisme staţionate în zonă, nefiind înregistrate alte victime.

Turistul ungur rănit în urma alunecării de teren se afla în vacanţă, împreună cu soţia, în localitatea Praid, iar joi s-au hotărât să viziteze staţiunea Lacu Roşu şi Cheile Bicazului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici