Turista care a căzut într-o râpă a fost preluată de un elicopter şi va fi adusă în Capitală

Turista grav rănită după ce, duminică, a căzut într-o prăpastie de aproximativ 30 de metri din masivul Făgăraş, în apropiere de Transfăgărăşan, a fost preluată de elicopterul SMURD chemat la faţa locului şi urmează să fie adusă la Spitalul Clinic de Urgenţă "Floreasca".

20 afișări
Imaginea articolului Turista care a căzut într-o râpă a fost preluată de un elicopter şi va fi adusă în Capitală

Turista care a căzut într-o râpă a fost preluată de un elicopter şi va fi adusă în Capitală (Imagine: Alin Ivan/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Salvamont Argeş, echipajul medical de pe elicopterul SMURD şi cel al unei ambulanţe venite de la Curtea de Argeş au stabilizat-o pe femeie la faţa locului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ulterior, aceasta a fost preluată de elicopter.

"Pacienta a suferit un traumatism cranian sever, conform primelor constatări medicale ale echipajelor de pe elicopterul SMURD şi de la ambulanţa venită de la Curtea de Argeş. Femeia a fost stabilizată, urmând să fie trimisă la Bucureşti", a declarat şeful echipei Salvamont din Curtea de Argeş, Nicolae Pleşiţă.

Elicopterul va ateriza pe stadionul Dinamo din Bucureşti, de unde victima va fi transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă "Floreasca".

Femeia are 39 de ani şi este din Piteşti.

Potrivit directorului Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, femeia se afla pe munte împreună cu alţi prieteni, iar la un moment dat a căzut de pe o potecă, în zona dintre Cabana Capra şi Cota 2.000, în apropiere de Lacul Capra.

O echipă de salvamontişti a coborât în râpă pentru a-i acorda femeii primul ajutor şi pentru a o scoate din prăpastie.

"Primii salvatori au ajuns la locul accidentului şi au găsit-o pe turista rănită în stare de semiconştienţă, după ce a căzut într-o râpă de 25-30 de metri", a declarat Ion Sănduloiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici