Turistă din Cehia, dispărută în Munţii Retezat şi căutată de salvamontişti

O turistă din Cehia, în vârstă de 46 de ani şi cu deficienţe de vedere, care s-a rătăcit în Munţii Retezat, este căutată de salvamontişti, jandarmi montani şi poliţişti, după ce prietenii care o însoţeau pe un traseu montan au anunţat, abia după 19 ore, că femeia a dispărut.

186 afișări
Imaginea articolului Turistă din Cehia, dispărută în Munţii Retezat şi căutată de salvamontişti

Turistă din Cehia, dispărută în Munţii Retezat şi căutată de salvamontişti (Imagine: Alin Ivan/Mediafax Foto)

UPDATE Turista din Cehia dispărută în Munţii Retezat a fost găsită de salvamontişti, ea fiind în stare bună

Turista din Cehia dispărută duminică în Munţii Retezat a fost găsită, luni, de către salvamontişti, jandarmi montani şi poliţişti, ea fiind în stare bună şi povestind că s-a rătăcit şi a înnoptat în pădure.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, turista cehă dispărută duminică după-amiază, în Munţii Retezat, a fost găsită luni, după patru ore de căutări, de către salvamontişti, jandarmi montani şi poliţişti.

"Femeia în vârstă de 46 ani plecase să culeagă ciuperci cu ceilalţi membri ai grupului, s-a despărţit de aceştia şi s-a rătăcit. A petrecut noaptea pe munte, în pădure, iar în cursul acestei zile a găsit drumul către locul de campare. Nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Era echipată corespunzător pentru munte, însă ne-am temut de ce e mai rău din cauza deficienţelor de vedere de care suferă", a declarat Ovidiu Bodean.

"Turista cehă venise cu un grup de patru-cinci persoane în Munţii Retezat. În urma cu o jumătate de oră, prietenii femeii au anunţat că aceasta a dispărut duminică, în jurul orei 18.00. Se pare că toţi au coborât de la Lacul Bucura şi femeia a fost văzută ultima oară undeva între Cabana Rotunda şi Gura Apelor. În zonă au plecat salvamontişti, jandarmi montani şi poliţişti pentru a o căuta. Sperăm să nu se fi întâmplat ceva rău, mai ales că femeia are deficienţe de vedere", a declarat şeful Serviciului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici