Turistă din Germania, lovită cu o şalupă de către un salvamar, la Neptun

O turistă din Germania, în vârstă de 68 de ani, a fost rănită, marţi seară, după ce, în timp ce făcea scufundări în mare, a fost lovită de şalupa unui salvamar, femeia suferind câteva tăieturi minore la piciorul stâng.

37 afișări
Imaginea articolului Turistă din Germania, lovită cu o şalupă de către un salvamar, la Neptun

Turistă din Germania, lovită cu o şalupă de către un salvamar, la Neptun (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Potrivit Căpităniei Portului Mangalia, incidentul s-a produs pe plaja dintre staţiunile Neptun şi Olimp, în timp ce Adelheid Goldschagg înota în mare.

Femeia făcea scufundări, iar un salvamar care supraveghea plaja şi marea dintr-o barcă cu motor nu a observat-o şi a trecut cu ambarcaţiunea chiar pe deasupra turistei, aceasta fiind atinsă de elice la piciorul stâng.

Victima a fost dusă la Spitalul Mangalia, unde i-au fost puse câteva copci şi a fost bandajată, fiind apoi lăsată să plece din unitatea sanitară. Ea le-a declarat inspectorilor Căpităniei Portului Mangalia că nu doreşte să depună plângere împotriva salvamarului care a rănit-o, insistând chiar ca acesta să nu fie sancţionat pentru că totul nu a fost decât un accident.

"A dat în scris că nu a păţit nimic şi chiar a menţionat că nu vrea să depună plângere împotriva salvamarului", spun reprezentanţii Căpităniei Portului Mangalia, care au mai precizat că tânărul salvamar avea toate autorizaţiile necesare pentru a desfăşura această muncă.

Aceştia au mai menţionat că au deschis o anchetă în acest caz, dar, după ce turista din Germania a insistat că nu s-a întâmplat nimic, au închis dosarul.

În schimb, şeful salvamarilor din zona Olimp - Mangalia a anunţat că tânărul a fost totuşi sancţionat cu diminuarea salariului cu 5 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici