Turişti accidentaţi pe pârtiile de pe Valea Prahovei

Mii de turişti au luat, sâmbătă, cu asalt, pârtiile de pe Valea Prahovei, unii dintre aceştia fiind răniţi în accidente ale căror cauze sunt lipsa experienţei, lipsa echipamentului corespunzător şi faptul că sfaturile salvamontiştilor nu au fost respectate.

1 afișare
Imaginea articolului Turişti accidentaţi pe pârtiile de pe Valea Prahovei

Turişti accidentaţi pe pârtiile de pe Valea Prahovei

Foarte mulţi dintre turiştii veniţi să-şi petreacă week-end-ul şi revelionul în staţiunile de pe Valea Prahovei s-au îndreptat, sâmbătă, către pârtiile de schi, unde s-au înregistrat numeroase accidente.

La Buşteni, pe pârtia Kalinderu, nouă turişti au fost răniţi sâmbătă, până la ora transmiterii acestei ştiri.

Potrivit salvamontistului George Cotinghiu, majoritatea accidentelor petrecute pe pârtie au drept cauză lipsa de experienţă a turiştilor care vin la schi fără a fi echipaţi corespunzător şi fără a fi însoţiţi de un monitor de schi.

Conform sursei citate, acesta este cazul unei fetiţe în vârstă de 10 ani, care, nefiind însoţită de un monitor de schi, a căzut sâmbătă pe zăpada îngheţată şi, din cauză că nu purta cască de protecţie, s-a lovit la cap suferind un traumatism cranio-cerebral. Copilul a primit în primă fază ajutor din partea salvamontiştilor, ulterior intervenind un echipaj de la Serviciul de ambulanţă, care a transportat-o la spital.

O situaţie similară se înregistrează şi pe pârtiile din staţiunea Azuga, unde vineri s-au înregistrat trei accidente, iar sâmbătă, până la ora transmiterii acestei ştiri, patru turişti au fost răniţi.

Alex Bîrţoiu, de la Salvamont Azuga, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu este vorba despre accidente grave. Conform acestuia, cauzele accidentelor petrecute pe pârtii sunt, pe lângă lipsa experienţei şi a echipamentului corespunzător pentru practicarea sporturilor de iarnă şi faptul că numeroşi turişti ignoră sfaturile salvamontiştilor şi se aventurează în locuri greu accesibile sau în coborâri periculoase.

Reprezentantul Salvamont Azuga a menţionat că, de la începutul lunii decembrie, pe pârtiile din Azuga s-au petrecut 50 de accidente în care au fost răniţi turişti, cel mai grav caz înregistrându-se sâmbăta trecută, când un copil a suferit o fractură craniană după ce a căzut pe pârtie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici