Turişti rătăciţi în Bucegi, recuperaţi după cinci ore de căutări

Patru turişti care s-au rătăcit, miercuri după-amiază, pe un traseu nemarcat din Masivul Bucegi, au fost recuperaţi de către salvamontiştii din Buşteni după o acţiune care a durat cinci ore, cei patru fiind conduşi în siguranţă în staţiunea prahoveană Buşteni.

147 afișări
Imaginea articolului Turişti rătăciţi în Bucegi, recuperaţi după cinci ore de căutări

Turişti rătăciţi în Bucegi, recuperaţi după cinci ore de căutări (captura ProTv)

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Salvamont Buşteni, cei patru turişti, trei bărbaţi din Bucureşti şi o femeie din Ploieşti, au urcat, miercuri, spre Crucea de pe Caraiman pe un traseu nemarcat şi foarte dificil, care nu este deschis turiştilor.

La un moment dat, ei s-au rătăcit, rămânând blocaţi deasupra unui perete de stâncă înalt de peste 80 de metri, într-o zonă numită Firul Mortului. Când au văzut că nu pot nici să înainteze şi nici să se întoarcă pe drumul pe care ajunseseră acolo, cei patru au sunat la Dispeceratul Salvamont cerând ajutorul salvatorilor montani.

O echipă de salvamontişti din Buşteni i-a găsit pe turiştii rătăciţi după căutări care au durat aproximativ cinci ore, acţiunea de recuperare a acestora terminându-se miercuri noapte, în jurul orei 22.30.

Conform salvamontiştilor, starea de sănătate a celor patru turişti este bună, niciunul nu a fost rănit, ei fiind însoţiţi de către echipa de salvatori montani până în staţiunea Buşteni.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici