Turiştii, aşteptaţi de Paşte în Bucovina cu produse tradiţionale şi ateliere de încondeiat ouă/ Ofertele pentru un sejur de sărbători

Turiştii care îşi petrec Paştele în Bucovina sunt aşteptaţi cu degustări de produse tradiţionale, expoziţii, concursuri, dar şi cu ateliere interactive de încondeiat ouă. Majoritatea locurilor din unităţile de cazare sunt ocupate, iar preţurile pentru un sejur au pornit de la 800 de lei.

363 afișări
Imaginea articolului Turiştii, aşteptaţi de Paşte în Bucovina cu produse tradiţionale şi ateliere de încondeiat ouă/ Ofertele pentru un sejur de sărbători

Turiştii, aşteptaţi de Paşte în Bucovina cu produse tradiţionale şi ateliere de încondeiat ouă

Ofertele pensiunilor şi hotelurilor din Bucovina pentru perioada Paştelui au pornit de la 800 de lei de persoană pentru un sejur şi au depăşit 2.000 de lei/persoană şi sejur, la un hotel de lux.

Majoritatea locurilor de cazare sunt ocupate, iar unele rezervări s-au cu făcut multe săptămâni în urmă.

„Spre deosebire de rezervările făcute de Revelion, spre exemplu, când e vorba în special de grupuri care închiriază câte o pensiune în întregime, pentru sărbătorile de Paşte rezervările se fac cameră cu cameră, pentru că majoritatea românilor preferă să petreacă alături de familie. De aceea, gradul de ocupare este, în general, mai mic decât cel din perioada sărbătorilor de iarnă. Sejururile pentru această perioadă, care includ cazare, masă, cină festivă şi diferite programe, cum ar ateliere de încondeiat ouă, degustare de produse tradiţionale, coşul pascal pentru sfinţit, pleacă de la 200 lei/persoană/zi, adică 800 lei/persoană pentru un sejur de 4 nopţi/5 zile. Cel mai mare tarif se situează în jurul sumei de 500 - 600 lei/persoană/zi, adică peste 2.000 lei/persoană pentru un sejur de 4 nopţi/5 zile, în special la unităţi din zona obiectivelor importante din Bucovina, incluzând şi prezenţa unor vedete de muzică populară sau uşoară, care vor realiza programul artistic al pensiunii/hotelului, precum şi acces gratuit la piscină, saună, fitness, SPA, parcuri de agrement”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Emil David, directorul Biroului de Promovare Turistică Bucovina-Suceava.

Majoritatea pensiunilor oferă turiştilor ateliere de degustare a produselor tradiţionale, în special a preparatelor din carne de miel, ateliere de încondeiat sau închistrit ouă, programe cu artişti şi meşteri populari locali sau excursii la mănăstirile şi schiturile din apropiere.

Şeful Biroului de Promovare Turistică Bucovina-Suceava, Emil David, susţine că, în ultimul an, s-a înregistrat o creştere statistică a numărului de turişti din zonă.

„În turismul sucevean, bucovinean, s-a înregistrat statistic un progres, ca peste tot în ţară, o creştere datorată nu neapărat unei promovări mai intense sau altor evenimente noi de interes, deoarece obiectivele turistice din Bucovina sunt deja cunoscute de ani buni de către turişti, ci în primul rând tichetelor de vacanţă oferite bugetarilor de circa un an. Această creştere este determinată de două direcţii: una, prin care este stimulat turismul, aceste tichete putând fi decontate doar la pensiuni/hoteluri din ţară, astfel că mulţi bugetari au ales să cunoască Bucovina, mai ales că tarifele aici sunt cele mai mici, şi a doua direcţie, respectiv faptul că aceste tichete trebuie obligatoriu înregistrate din punct de vedere contabil, astfel că multe rezervări, altă dată clandestine, sunt acum înregistrate şi statistic, creând astfel cumva o falsă impresie că turismul a cunoscut o adevărată explozie în ultima perioadă, că s-a dublat chiar faţă de anii anteriori, ori nu este chiar aşa”, a mai spus Emil David.

În Suceava există 720 de unităţi clasificate, cu peste 12.000 de locuri de cazare, iar în perioada sejurului de Paşte în Bucovina vor fi deschise toate obiectivele turistice de interes, muzeele şi colecţiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici