Turiştii blocaţi în telescaunul din Păltiniş au coborât în siguranţă

Turiştii care au rămas, vineri, suspendaţi în telescaunul din staţiunea sibiană Păltiniş, după ce a fost întreruptă furnizarea curentului electric, au fost coborâţi în siguranţă după aproximativ o jumătate de oră, după ce a fost pornit generatorul.

61 afișări
Imaginea articolului Turiştii blocaţi în telescaunul din Păltiniş au coborât în siguranţă

Turişti blocaţi în telescaunul din staţiunea Păltiniş (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit directorului Salvamont Sibiu, Adrian David, în timpul în care s-a întrerupt furnizarea curentului electric erau ocupate şapte scaune în telescaun.

"S-au făcut manevre pentru realimentare la schemă normală a unei zone din staţinea Păltiniş, după ce nişte crengi căzute au întrerupt curentul şi în acel moment s-au declanşat protecţiile echipamentului energetic, astfel încât realimentarea a durat mai mult decât de obicei", a declarat Corina Ene, purtător de cuvânt al Electrica.

Specialiştii au reuşit să pornească generatorul, punând astfel din nou în funcţiune telescaunul, după circa o jumătate de oră.

Mai mulţi turişti au rămas, vineri, suspendaţi în telescaunul din staţiunea sibiană Păltiniş, după ce s-a întrerupt furnizarea curentului electric.

Un incident similar a avut loc, duminica trecută, tot la Păltiniş, unde aproximativ patruzeci de turişti au rămas suspendaţi în telescaun, în urma unei defecţiuni la un motor al instalaţiei. Ei au fost coborâţi în siguranţă, după mai bine de o oră, după ce a fost înlocuit motorul defect cu unul de rezervă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici