Turiştii din aproximativ douăzeci de pensiuni nu pot părăsi încă localitatea Moeciu

Aproximativ douăzeci de pensiuni erau încă izolate, sâmbătă după-amiază, în staţiune turistică braşoveană Moeciu, în urma viiturii din noaptea anterioară, care a distrus drumul judeţean dintre Moeciu de Sus şi Moeciu de Jos.

3 afișări
Imaginea articolului Turiştii din aproximativ douăzeci de pensiuni nu pot părăsi încă localitatea Moeciu

Turiştii din aproximativ douăzeci de pensiuni nu pot părăsi încă localitatea Moeciu

Deşi autorităţile braşovene au reuşit să cureţe de pietriş şi crengi, pe un sens, o porţiune a drumului, situată în apropiere de sat, există încă două locuri în
care drumul este grav avariat, turiştii aflaţi la pensiunile situate după aceste porţiuni fiind încă izolaţi în staţiune.

Zeci de pompiri, militari şi localnici lucrează pentru eliberarea drumului, fiind ajutaţi şi de excavatoare, buldozere şi alte utilaje speciale, cu care autorităţile încearcă să refacă albia râului.

Potrivit prefectului de Braşov, Adriana Donţu, care se află în zonă şi inspectează lucrările de refacere a drumului, împreună cu ministrul Internelor,
Cristian David, specialiştii ISU au reuşit să refacă un mal al râului din localitate şi lucrează, în prezent, la reabilitarea celui de-al doilea mal.

Adriana Donţu a afirmat că este posibil ca, în decurs de aproximativ două ore de la transmiterea acestei ştiri, să se poată circula cu maşinile pe acest drum.

Ministrul Cristian David a dat şi el asigurări că, până sâmbătă seara, sau cel târziu duminică, se va putea relua circulaţia pe acest drum, astfel ca toţi turiştii să poată părăsi zona.

 

 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici