Turiştii rămaşi blocaţi la Bâlea Lac din cauza vântului puternic au coborât vineri dimineaţă

Aproximativ 30 de turişti care au rămas la Bâlea Lac întrucât telecabina care face legătura între acea zonă şi Bâlea Cascadă nu a funcţionat din cauza vântului puternic au fost coborâţi, vineri dimineaţă, după ce şi-au petrecut noaptea la o cabană unde li s-a făcut reducere la cazare.

161 afișări
Imaginea articolului Turiştii rămaşi blocaţi la Bâlea Lac din cauza vântului puternic au coborât vineri dimineaţă

Turiştii rămaşi blocaţi la Bâlea Lac din cauza vântului puternic au coborât vineri dimineaţă (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Joi seară, 45 de turişti au rămas blocaţi la Bâlea Lac întrucât telecabina care face legătura între acea zonă şi Bâlea Cascadă nu funcţiona din cauza vântului puternic, însă un grup de 15 persoane au coborât pe jos, neavând bani de cazare ca să-şi petreacă noaptea acolo, deşi au fost avertizaţi de salvamontişti şi jandarmii montani că traseul este periculos.

Cei care au coborât pe jos au avut de parcurs 14 kilometri, pe toată durata coborârii lor echipele de intervenţie fiind în alertă.

"Ne-am organizat într-un grup mai mare şi am hotărât toţi să coborâm. Am fost cam 15 persoane, unii aveau lanterne. Noi am fost şi cu fetiţa care are 11 ani, dar este obişnuită cu astfel de coborâri", a declarat Ştefan Molnar, unul dintre turiştii care au ales să coboare de la Bâlea Lac pe jos.

Cei 30 de turişti rămaşi şi-au petrecut noaptea la cabana de la Bâlea Lac administrată de aceeaşi firmă care are şi telecabina, unde li s-a făcut reducere la cazare, având şi micul dejun inclus în preţ.

Majoritatea turiştilor s-au declarat mulţumiţi de condiţiile oferite şi de cum a fost rezolvată situaţia, spunând că au fost avertizaţi, joi, la urcarea cu telecabina, că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile este posibil să nu mai poată coborî. Alţii, însă, au fost nemulţumiţi, spunând că nu au fost avertizaţi despre riscuri.

"Vântul se înteţea din ce în ce mai rău, dar nu ne- au spus nimic până joi la ora 17.00. La ora 17.00 ne-au spus că nu se mai coboară şi să rămânem în cabane. Noi nu am venit decât să vizităm şi să coborâm înapoi, nu să stăm atât. Suntem şase persoane din Constanţă. Ne-au cazat. Am stat 6-7 inşi într-o cameră şi ne-au luat 50 de lei de persoană", a declarat jurnaliştilor Paul Ganea, unul dintre turiştii rămaşi peste noapte la Bâlea Lac.

Turiştii au coborât cu telecabina vineri dimineaţă, prima coborâre având loc imediat după ora 7.00, iar de la Bâlea Cascadă oamenii au plecat cu maşinile personale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici