Turistul care a căzut într-o prăpastie, în Valea Albă, era membru al Clubului Alpin Român

Salvamontiştii din Buşteni au reuşit să recupereze, miercuri seară, în urma unei acţiuni care a durat peste şase ore, trupul neînsufleţit al alpinistului care a murit după ce a căzut într-o prăpastie adâncă de aproximativ 150 de metri, din Masivul Bucegi.

50 afișări
Imaginea articolului Turistul care a căzut într-o prăpastie, în Valea Albă, era membru al Clubului Alpin Român

Turistul care a căzut într-o prăpastie, în Valea Albă, era membru al Clubului Alpin Român

Şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, că acţiunea de recuperare a turistului a fost dificilă, întrucât pe munte există pericolul de producere a unor avalanşe.

Cadavrul bărbatului se afla într-o prăpastie adâncă de aproximativ 150 de metri, operaţiunea fiind îngreunată de terenul accidentat. În cele din urmă, cei nouă salvatori montani care au participat la acţiune au reuşit să recupereze trupul neînsufleţit al alpinistului şi să-l coboare până în Buşteni.

Potrivit sursei citate, turistul în vârstă de 68 de ani era membru al Clubului Alpin Român şi alpinist cu experienţă.

Şeful serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că salvatorii montani au fost anunţaţi, miercuri, în jurul orei 11.00, că un bărbat care urca pe munte însoţit de doi prieteni a alunecat într-o vale din Masivul Bucegi, acesta murind pe loc.

Potrivit sursei citate, la un moment dat bărbatul a alunecat, a încercat să se oprească în piolet, a atins cu colţarul zăpada şi, în urma acestei manevre, s-a dat peste cap şi a fost aruncat în râpă.

Celelalte două persoane care îl însoţeau sunt nevătămate, însă se află în stare de şoc.

Acesta nu este primul incident de acest gen produs în cursul acestui an. În urmă cu câteva săptămâni, o femeie din Bucureşti a murit după ce a fost surprinsă de o avalanşă în Munţii Baiului.

Câteva zile de la producerea acestui incident, alţi cinci turişti care coborau pe schiuri pe o pârtie neomologată au fost surprinşi tot de o avalanşă.

La sfârşitul săptămânii trecute, salvamontiştii au anunţat că pe toate văile din Bucegi există risc de producere a unor avalanşe şi au atras atenţia că toate traseele din munţi sunt închise în această perioadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici