Turistul rătăcit în Munţii Parâng a fost găsit şi adus în siguranţă în staţiune

Turistul în vârstă de 36 de ani care s-a rătăcit, sâmbătă seară, în Munţii Parâng, în timp ce făcea un traseu montan şi s-a abătut de la potecă, a fost găsit de o echipă de salvamontişti şi adus în siguranţă în staţiune în noaptea de sâmbătă spre duminică.

237 afișări
Imaginea articolului Turistul rătăcit în Munţii Parâng a fost găsit şi adus în siguranţă în staţiune

Un turist rătăcit în Munţii Parâng este căutat de salvamontişti şi jandarmi montani (Imagine: Claudiu_Iusan/Mediafax Foto)

"Tânărul a fost găsit în zona Vârfului Gemănarea, în apropierea culmei Sliviei, aproape de Vârful Parângul Mare, undeva la cota 2.400. Era speriat, însă a avut noroc că era bine echipat. Coborârea a durat destul de mult. În zonă era lapoviţă şi ceaţă groasă. Am ajuns la refugiul Salvamont din Parâng duminică dimineaţa, la ora 2.00", a declarat, duminică, reprezentantul Salvamont Parâng Dan Preda.

Potrivit acestuia, turistul a plecat singur pe un traseu montan, însă la întoarcere, din cauza ceţii, a pierdut linia de marcaj şi s-a rătăcit, fiind nevoit să ceară ajutorul salvamontiştilor şi al jandarmilor montani.

Două echipe de salvamontişti şi jandarmi montani au pornit, sâmbătă seară, în căutarea unui turist în vârstă de 36 de ani, din Craiova care a anunţat la 112 că s-a rătăcit în Munţii Parâng în timp ce făcea un traseu montan şi s-a abătut de la potecă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici