Turnu Severin: Sute de persoane s-au îmbulzit la ajutoarele de la UE. Două femei au leşinat în mulţime - FOTO

Circa 200 de persoane cu pensii mici şi asistate social au format cozi, luni dimineaţă, încă de la ora 03.00, şi s-au călcat în picioare la depozitul din Drobeta Turnu Severin unde se distribuie alimentele de la UE, poliţiştii intervenind pentru scoaterea din mulţime a două femei care au leşinat.

492 afișări
Imaginea articolului Turnu Severin: Sute de persoane s-au îmbulzit la ajutoarele de la UE. Două femei au leşinat în mulţime - FOTO

Turnu Severin: Sute de persoane s-au îmbulzit la ajutoarele de la UE. Două femei au leşinat în mulţime (Imagine: Oana Mitu/Mediafax Foto)

Oamenii s-au aşezat la rând la depozitul de pe strada Banoviţei din Drobeta Turnu Severin încă de la ora 03.00 şi au făcut liste în baza cărora să se intre pentru ridicarea ajutoarelor. Când s-a deschis depozitul, însă, oamenii s-au îmbrâncit şi s-au călcat în picioare, în speranţa că vor ajunge mai repede în faţă.

În aglomeraţia care s-a creat în faţa porţilor depozitului, o femeie a leşinat, fiind scoasă din mulţime de către poliţiştii locali. La scurt timp, unei alte femei i s-a făcut rău şi a fost scoasă şi ea din aglomeraţie.

Alina Lunguleasa de la Serviciul de Asistenţă Socială din Primăria Drobeta Turnu Severin a declarat că luni, în prima zi în care a început distribuirea alimentelor de la Uniunea Europeană, în depozit erau produse pentru 1.400 de beneficiari, numărul total fiind în Drobeta Turnu Severin de 9.751.

"Avem 9.751 de beneficiari, cu aproape 2.000 mai mulţi decât anul trecut. Deocamdată avem produsele, mai puţin conservele de carne, care urmează să vină spre sfârşitul lunii. Reprezentanţii Consiliul Judeţean Mehedinţi ne-au asigurat că în afară de această problemă pot asigura cantităţile necesare din celelalte produse pentru toţi beneficiarii. Aş face apel să nu se îngrămădească în primele zile. Nu pot să promit că nu vor fi şi mici deficienţe de aprovizionare, dar asta Consiliul Judeţean ne poate lămuri. Avem marfă în depozit pentru 1.400 de persoane şi o să mai aducem, n-am putut să aducem mai multă din cauza spaţiului mic", a spus Lunguleasa.

Fiecare benefiar al ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană primeşte 19 kilograme de făină, zece kilograme de mălai, trei kilograme de zahăr, şase litri de ulei, o jumătate de kilogram de paste făinoase, 1,6 kilograme roşii în bulion, 0,8 kilograme zacuscă şi două cutii cu miere. Pe lista alimentelor se regăseşte şi cantitatea de 1,2 kilograme conservă de porc pentru fiecare beneficiar, dar care nu a ajuns de la furnizori şi ar urma să fie distribuită la sfârşitul lunii octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici