Tutilescu: Eu am semnat şi tot eu am reziliat contractul cu BGS

Chestorul de poliţie Marian Tutilescu a spus, marţi, că în calitate de reprezentant al Poliţiei Capitalei a fost cel care a semnat contractul cu BGS şi tot el a reziliat acest document, la trei- patru zile după scandalul de la Plaza Mall, după ce a constatat "utilizarea excesivă a forţei".

37 afișări
Imaginea articolului Tutilescu: Eu am semnat şi tot eu am reziliat contractul cu BGS

Tutilescu: Eu am semnat şi tot eu am reziliat contractul cu BGS

Potrivit lui Tutilescu, toate protocoalele dintre Poliţie şi reprezentanţii firmelor de pază sunt semnate de şeful unităţii, însă propunerile sunt avizate din punct de vedere legal de serviciul juridic şi propuse de un serviciu specializat.

În cazul incidentului din Plaza Mall, fostul şef al Poliţiei Capitalei Marian Tutilescu a precizat că el este cel care a dispus rezilierea unilaterală a contractului, la "3-4 zile după înregistrarea evenimentelor de la Plaza".

Tutilescu a explicat că în contractul încheiat cu firma BGS există o prevedere care permite rezilierea unilaterală atunci când sunt înregistrate elementele "utilizării excesive a forţei".

Acesta a mai spus că nu ştie de existenţa antrenamentelor comune între BGS şi forţele Serviciului Special de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă (SPIR).

Poliţia Capitalei şi firma BGS aveau un acord de colaborare, care a fost anulat după incidentele ce au avut loc la sfârşitul lunii februarie, la mall-ul Plaza România, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici