Ucigaşul din Braşov a crezut că victimele sale erau broaşte ţestoase (Video)

Taximetristul Ionuţ Nicolae, acuzat că a ucis două tinere din Braşov, a declarat, luni, în faţa instanţei, că le-a omorât pe cele două fete deoarece credea că sunt nişte broaşte ţestoase, potrivit mamei uneia dintre victime, care s-a aflat în sala de judecată.

877 afișări
Imaginea articolului Ucigaşul din Braşov a crezut că victimele sale erau broaşte ţestoase (Video)

Ucigaşul din Braşov a crezut că victimele sale erau broaşte ţestoase (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

"Avocatul lui, Văduva (n.r. - Ovidiu Văduva), a cerut să îl elibereze pe monstrul ăsta, pe criminalul ăsta în serie. Cică e bolnav şi că ia tratament de când era copil. Cum e posibil? A zis că le-a omorât pentru că avea halucinaţii şi a crezul că sunt broaşte ţestoase", a declarat presei mama Vasilicăi Mihai, Maria Stoica, la ieşirea din sala de judecată.

Ionuţ Nicolae a fost audiat timp de patru ore de către magistraţii Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov.

Avocatul lui Nicolae, Ovidiu Văduva, a refuzat să facă declaraţii presei pe motiv că este obosit. Totuşi, a negat că ar fi cerut eliberarea clientului său, precizând că s-a luat în discuţie această posibilitate.

"Nu am cerut să fie eliberat. S-a discutat acest lucru şi instanaţa va hotărî. Nu am cerut nici eu, nici clientul meu. În cursul judecăţii, practic se verifică starea de arest la fiecare 60 de zile. Deci practic a fost o verificare. Nu se mai cere ceva în plus. Alte declaraţii nu vă mai pot da, pentru că am stat cinci ore în sală şi sper să înţelegeţi", a declarat Văduva.

De asemenea, avocata familiei Mihai, Maria Băncilă, a spus că avocatul taximetristului a adus mai multe certificate medicale pentru a dovedi că Ionuţ Nicolae este bolnav.

Maria Stoica a povestit că presupusul ucigaş al fiicei sale a recunoscut faptul că a şantajat familiile celor două fete, însă nu îşi mai aminteşte ce a făcut după ce le-a omorât pe cele două tinere.

"A înţepat-o prin burtă pe Vasilica şi zice că nu-şi aminteşte. A învelit-o a doua zi cu o pătură. Le-a lăsat trei luni de zile acolo şi după aceea le-a transportat în altă parte. L-am întrebat de ce m-a chemat la biserică să ne întâlnim. Şi mi-a spus că mi-a trimis Vasilica 150 de euro, dar i-am spus că nu vrea să iau niciun ban până nu o văd pe fata mea. A omorât-o pentru că Vasilica era mai tăioasă şi i-a cerut banii înapoi şi că la un moment dat s-a enervat şi i-a dat cu pioletul în cap, de trei ori", a adăugat femeia.

Maria Stoica, mama Vasilicăi Mihai, arată fotografia fiicei sale

 

Următorul termen de judecată va fi în 30 martie, la Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov.

Magistraţii Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov au judecat, luni, în şedinţă secretă, procesul taximetristului Ionuţ George Nicolae, acuzat de uciderea a două tinere, între care fiica prim-adjunctului şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Gabriel Motrună.

Procesul a început în jurul orei 13.00, iar Ovidiu Văduva, avocatul taximetristului, a cerut instanţei judecarea cauzei în şedinţă publică, susţinând că bărbatul nu are nimic de ascuns. La rândul său, Iancu Mândru, avocatul familiei Motrună, a cerut ca şedinţa să aibă caractert secret, iar solicitarea acestuia a fost admisă.

La proces, a fost adus şi Ionuţ George Nicolae, şi s-au aflat şi părinţii Vasilicăi Mihai, una dintre victime.

La începutul procesului, magistratul care judecă dosarul a precizat că familiile celor două tinere ucise au solicitat câte 400.000 de lei drept daune morale şi 25.000 de euro daune materiale.

Video Stirileprotv.ro

Citeşte şi

Ucigaşul celor două tinere din Braşov, deferit justiţiei

Criminalul din Braşov povesteşte cum le-a ucis pe cele două fete

Bacău: Bărbatul acuzat de uciderea celor două tinere a fost arestat

Două cadavre împachetate, găsite într-o casă din Bacău (VIDEO)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici