Ucraina a permis hidrologilor români să inspecteze râurile Siret şi Tisa

Autorităţile ucrainene le-au permis hidrologilor români să inspecteze secţiunile râurilor Siret şi Tisa aflate pe teritoriul statului ucrainean, prima vizită a experţilor români fiind, la momentul transmiterii acesti ştiri, în desfăşurare, informează Admiistraţia Naţională "Apele Române" (ANAR).

130 afișări
Imaginea articolului Ucraina a permis hidrologilor români să inspecteze râurile Siret şi Tisa

Ucraina a permis hidrologilor români să inspecteze râurile Siret şi Tisa

În plus, potrivit prevederilor Acordului semnat între Guvernul României şi Guvernul Ucrainei privind cooperarea în domeniul gospodăririi apelor de frontieră semnat la Galaţi, în 1997, şi ale regulamentelor în vigoare, specialişti ai Administraţiei Naţionale "Apele Române" pe problematica inundaţiilor se vor întâlni cu omologii lor ucraineni atât în seara zilei de marţi, cât şi miercuri, pentru a analiza cantităţile de precipitaţii aşteptate, volumele şi hidrografele viiturilor, precum şi modul de înregistrare a nivelurilor şi debitelor din bazinele hidrografice ale râurilor Tisa, Siret şi Prut.

Pe de altă parte, primarii din localităţile de frontieră din judeţul Suceava şi din localităţile afectate din Ucraina se vor întâlni pentru stabilirea unui sistem de comunicare şi alertă rapidă în cazurile de forţă majoră, după ce preşedintele Consiliului Judeţean Suceava şi guvernatorul Regiunii Cernăuţi s-au înţeles în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici