Udrea: Am decis să stau mai mult la Ministerul Mediului, să pornesc motoarele

Ministrul interimar al Mediului, Elena Udrea, a anunţat, marţi, în prima conferinţă de presă susţinută din această calitate, că va aloca mai mult din timpul ei Ministerului Mediului, prezentându-şi cu această ocazie proiectele şi intenţiile.

21 afișări
Imaginea articolului Udrea: Am decis să stau mai mult la Ministerul Mediului, să pornesc motoarele

Udrea: Am decis să stau mai mult la Ministerul Mediului, să pornesc motoarele (Imagine: Mediafax Foto)

"Voi lucra cât timp îmi va permite mandatul. La Turism am reuşit să punem lucrurile la punct, aşa că am decis să stau mai mult timp la Ministerul Mediului, pentru a reporni motoarele care fie s-au oprit, fie au mers mai încet în ultima perioadă", a declarat ministrul interimar al Mediului.

Udrea a venit în faţa jurnaliştilor anunţând că are "o zi şi jumătate" în fruntea ministerului care i-a revenit după retragerea reprezentanţilor PSD din Cabinet. Ea a precizat că activitatea în minister "nu se opreşte nici măcar o singură oră, ci capătă noi valenţe".

Elena Udrea a adăugat că va continua proiectele începute de fostul ministru al Mediului Nicolae Nemirschi şi, în plus, va veni cu proiecte noi.

Noul ministru a spus că a ajuns la concluzia că este nevoie să accelereze programele finanţate din fondurile Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), unde "încă există bani", vorbind în acest sens despre cele referitoare la împăduriri sau la amenajarea de spaţii verzi în localităţi.

Programul de împăduriri, căruia i-au fost alocaţi o sută de milioane de lei, a fost accesat într-o măsură destul de mică, a spus Udrea, care a făcut apel la autorităţile locale să facă proiecte şi să acceseze bani. Ministrul s-a declarat însă pesimist în privinţa cheltuirii tuturor banilor alocaţi până la 25 octombrie, atunci când se închide sesiunea de finanţare.

Udrea a anunţat că va promova şi ca ministru o iniţiativă pe care a sprijinit-o şi ca parlamentar, aceea legată de exproprierile pentru interes public. Astfel, a spus ministrul interimar al Mediului, va fi rezolvată problema locuinţelor sau a altor construcţii ridicate în locul fostelor spaţii verzi, dar şi în zonele unde ar trebui construite diguri sau alte lucrări de apărare împotriva inundaţiilor.

În 2007, ministrul de atunci al Mediului, Korodi Attila, promova o lege care interzicea construcţiile pe spaţiile verzi, act normativ care nu permitea niciun fel de derogări.

Udrea şi-a propus, totodată, înfiinţarea unei "Comisii Petrom" care, de la nivelul ministerului, să analizeze tehnologia de decontaminare a siturilor folosite de companie.

Întrebată despre aşa-numita lege a picnicului, Udrea a dezminţit informaţia că o astfel de iniţiativă legislativă s-ar afla în lucru la minister.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici