Udrea: La Petroşani se construieşte cea mai mare staţiune de schi din ultimii 20 de ani

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, că la Petroşani se construieşte cea mai mare staţiune de schi din ultimii 20 de ani, afirmând că implementarea proiectului va crea multe locuri de muncă şi va genera o mulţime de venituri.

94 afișări
Imaginea articolului Udrea: La Petroşani se construieşte cea mai mare staţiune de schi din ultimii 20 de ani

Udrea spune că la Petroşani se construieşte cea mai mare staţiune de schi din ultimii 20 de ani (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, la Petroşani, că proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil în Masivul Parâng "a început în sfârşit", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am sprijinit crearea unei mari staţiuni montane cu finanţare de la bugetul local, un proiect care în sfârşit a început, procedura de achiziţie fiind una greoaie. Acum construim cea mai mare staţiune de schi din ultimii 20 de ani", a spus Udrea.

Potrivit sursei citate, în cel mult cinci ani municipiul Petroşani se va transforma într-o staţiune atractivă pentru turişti.

"Proiectul în valoare totală de aproximativ 69 de milioane de euro va face ca în cel mult cinci ani Petroşaniul să devină o staţiune atractivă pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Implementarea proiectului va crea o mulţime de locuri de muncă şi va genera o mulţime de venituri. Este o investiţie care, pe lângă faptul că pune în valoare resursele de munte, va da o şansă locuitorilor din Petroşani de a avea un loc de muncă aici, la ei acasă", a afirmat Udrea.

Udrea a declarat că nu îşi doreşte ca municipiul Petroşani să devină o staţiune aşa cum sunt cele de pe Valea Prahovei "din punctul de vedere al construcţiilor, ci doar din punctul de vedere al atracţiei pentru turişti".

Primăria Petroşani şi firma Kranz Eurocenter au semnat, la începutul lunii septembrie, contractul de execuţie a lucrărilor în cadrul proiectului "Dezvoltarea domeniului schiabil în masivul Parâng", cel care cuprinde şi construirea unei telegondole cu o lungime de aproximativ opt kilometri.

În cadrul proiectului "Dezvoltarea Domeniului Schiabil în masivul Parâng" la Petroşani se va construi o întreagă staţiune, despre care se spunea la un moment dat că va fi cea mai mare din sud-estul Europei.

Investiţia, în valoare de circa 68 de milioane de euro, presupune şi construirea unei telegondole, care va face legătura între localitate şi munte, în lungime de 8,2 kilometri, cu două tronsoane şi staţie intermediară la Rusu.

În bani sunt incluse fondurile pentru amenajarea mai multor pârtii de schi, în lungime de aproximativ 30 kilometri, care vor beneficia de şapte telescaune, sistem ticketing, căi de acces, tunuri de zăpadă artificială, realizarea unui lac de acumulare, a unui centru de servicii turistice, spaţii de alimentaţie publică şi de cazare.

Licitaţia a fost câştigată de Kranz Eurocenter, firmă care a participat în asociere cu Acomin Cluj-Napoca şi Doppelmayer Austria.

Proiectul a fost sistat mai mult timp, după ce prima licitaţie a fost anulată pentru că adminsitraţia locală nu deţinea avizele de mediu necesare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici