Udrea: Sperăm că vom putea indexa salariile în a doua jumătate a lui 2012

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat, joi, la conferinţa organizaţiei UNPR Bucureşti, că speră că Guvernul va indexa salariile bugetarilor în a doua jumătate a anului 2012.

130 afișări
Imaginea articolului Udrea: Sperăm că vom putea indexa salariile în a doua jumătate a lui 2012

Elena Udrea (Imagine: Silviu Matei/Mediafax foto)

"Vom indexa salariile, sper să putem în a doua jumătate a anului să le dăm înapoi românilor ce le-am luat", a anunţat Elena Udrea.

Ea a participat la conferinţa organizaţiei bucureştene a UNPR.

Oficialii FMI sunt de acord cu majorări de salarii şi pensii în partea a doua a anului viitor dacă vor exista resurse bugetare, au declarat, miercuri, surse politice, acord care nu implică însă nicio garanţie că măsura va fi şi aplicată şi care nu depăşeşte prevederile generale din ultimele scrisori de intenţie.

Acordul FMI pentru eventuale majorări de salarii şi indexări de pensii în partea a doua a anului viitor, condiţionat de existenţa resurselor bugetare, a fost exprimat în discuţia de miercuri seară, de la sediul Guvernului, dintre liderii coaliţiei şi delegaţia Fondului, afirmă surse politice prezente la întâlnire.

Toate scrisorile de intenţie încheiate în ultimul an de Guvern cu FMI au prevăzut că nivelul contribuţiilor de asigurări sociale va putea fi redus în partea a doua a acestui an dacă "spaţiul fiscal" va permite o astfel de măsură. Până în prezent, Guvernul nu a operat o reducere a CAS, anunţând în schimb că nici anul viitor nu sunt şanse mari pentru o astfel de decizie.

Aceleaşi scrisori de intenţie încheiate cu FMI includ şi obiectivul Guvernului de a permite bugetarilor să recupereze anul viitor pierderea salarială suferită anul trecut.

Recent, membrii Guvernului au confirmat însă informaţiile MEDIAFAX conform cărora proiectul de buget pentru anul viitor nu va include majorări de pensii şi salarii, eventuale creşteri urmând să fie analizate în partea a doua a anului, în funcţie de resursele bugetare.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale se află în România în perioada 25 octombrie - 7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului stand-by, cele mai importante teme de discuţie cu autorităţile române vizând construcţia bugetului pe anul viitor şi reforma companiilor de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici