Udrea: Voi ocupa loc în faţă la prima parcurgere a traseului turistic din Bucureşti

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, scrie pe blog că Bucureştiul intră de joi în rândul oraşelor civilizate europene care au linii de transport în comun pentru turişti, precizând că va fi primul cumpărător al cardului turistic şi va ocupa loc în faţă la prima parcurgere a traseului.

382 afișări
Imaginea articolului Udrea: Voi ocupa loc în faţă la prima parcurgere a traseului turistic din Bucureşti

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Udrea notează, pe blogul personal, că, începând de joi, pe străzile din Bucureşti vor putea fi văzute autobuze supraetajate roşii cu "frunza" brandului turistic pe ele.

"Întocmai ca în filmele pe care le vedeam acum 20 de ani cu autobuzele cu etaj din Londra, devenite şi ele simboluri ale Capitalei Marii Britanii. În sfârşit, Bucureştiul intră şi el în rândul oraşelor civilizate europene care au linii de transport în comun pentru turişti. În toată Europa, aceste linii speciale reprezintă firul roşu al turismului: este suficient să te urci într-un autobuz turistic pentru a vizita principalele atracţii ale oraşului fără a avea mari probleme de orientare", scrie Elena Udrea pe blog.

Ministrul precizează că introducerea noii linii este rezultatul unui parteneriat dintre ministerul Dezvoltării şi Turismului şi RATB pentru promovarea Capitalei ca destinaţie turistică.

Udrea menţionează că ea crede în posibilitatea ca Bucureştiul să devină o atracţie pentru ce are el de oferit din punct de vedere cultural, o destinaţie tip city break, nu exclusiv pentru turismul de afaceri, aşa cum se întâmplă acum.

"Evident, mâine la 11.00 voi fi primul cumpărător al cardului turistic şi voi ocupa loc în faţă la prima parcurgere a traseului turistic. Îi invit pe toţi bucureştenii să vină şi ei să vadă Capitala dintr-un aubuz decapotat. E o nouă perspectivă asupra oraşului pe care până la urmă îl iubim. Tot ce sper e ca traficul să fie cât de cât mai aerisit şi soarele să nu fie foarte arzător", conchide ea.

Patru autobuze supraetajate vor circula, începând de joi, prin centrul Capitalei, pe un traseu turistic ce include Muzeul Satului, Muzeul Antipa, Ateneul Român, Palatul Telefoanelor, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Spitalul Colţea, Teatrul Naţional şi ASE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici