UE a făcut un clasament al celor mai bune oraşe de locuit din Europa. Cluj-Napoca e în top 10

  • Comisia Europeană a elaborat un raport privind calitatea vieţii în oraşele europene.
  • Raportul de 112 pagini se bazează pe rezultatele unui sondaj realizat între ianuarie şi aprilie 2023 cu un total de 71.153 de locuitori din 83 de oraşe din UE, ţările Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (AELS), Regatul Unit, Balcanii de Vest şi Turcia.
  • România este reprezentată în top 10 de oraşul Cluj-Napoca.
2090 afișări
Imaginea articolului UE a făcut un clasament al celor mai bune oraşe de locuit din Europa. Cluj-Napoca e în top 10

Raportul Comisiei Europene a constatat că aproximativ 9 din 10 persoane sunt mulţumite de faptul că trăiesc în oraşul lor. Deşi satisfacţia generală rămâne ridicată, rezultatele de anul trecut arată o uşoară scădere faţă de sondajul din 2019, ultima dată când Comisia a publicat un raport similar.

Cluj-Napoca e pe locul 10

Capitala regiunii Transilvania din România şi al doilea cel mai populat oraş din ţară este, de asemenea, un loc minunat pentru a trăi, scrie Politico. În Cluj-Napoca, 94% dintre locuitori s-au declarat mulţumiţi de viaţa în oraş. Gazda unui sector tehnologic în plină expansiune, se află pe locul al doilea şi în ceea ce priveşte oportunităţile de angajare, 73% dintre locuitori spunând că este uşor să găseşti un loc de muncă bun în oraş.

Top 10 cele mai bune oraşe de locuit din Europa

10. Cluj-Napoca, România
9. Braga, Portugalia
8. Rostock, Germania
7. Geneva, Elveţia
6. Stockholm, Suedia
5. Gdansk, Polonia
4. Leipzig, Germania
3. Copenhaga, Danemarca
2. Groningen, Ţările de Jos
1. Zurich, Elveţia

La polul opus se află oraşele: Palermo (Italia), Atena (Grecia), Istanbul (Turcia), Tirana (Albania), Napoli (Italia), Belgrad (Serbia), Roma (Italia), Skopje (Macedonia de Nord), Miskolc (Ungaria) şi Podgorica (Muntenegru).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici