UE ameninţă că va opri de joi funcţiile TikTok Lite: riscuri pentru sănătatea mintală a copiilor

Comisia Europeană ameninţă că va suspenda de joi unele funcţii ale aplicaţiei TikTok Lite, lansată în Franţa şi Spania pentru a încuraja utilizatorii să petreacă mai mult timp pe platformă folosind un sistem de recompense.

922 afișări
Imaginea articolului UE ameninţă că va opri de joi funcţiile TikTok Lite: riscuri pentru sănătatea mintală a copiilor

UE ameninţă că va opri de joi funcţiile TikTok Lite: riscuri pentru sănătatea mintală a copiilor

Programul de recompense poate crea dependenţă, susţine Comisia Europeană.

Bruxelles-ul este îngrijorat de „riscurile de afectare gravă a sănătăţii mintale a utilizatorilor”, inclusiv a minorilor, rezultate din programul de recompense care poate induce „dependenţă”.

Iniţiativa juridică a UE a fost deschisă în temeiul Digital Services Act (DSA).

„Suntem dezamăgiţi” de decizia UE de a deschide o investigaţie, „programul de recompense TikTok Lite nu este disponibil copiilor sub 18 ani şi există o limită zilnică a activităţilor de vizionare a videoclipurilor. Vom continua discuţiile cu Comisia Europeană”, spune un purtător de cuvânt al companiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici