UGIR-1903 şi CONPIROM, acuzate de liderul COTAR că au acceptat reducerea salariilor şi pensiilor

Preşedintele COTAR Vasile Ştefănescu a intrat, luni, în şedinţa comună a conducerilor UGIR-1903 şi CONPIROM, acuzându-i pe liderii acestora că au avut o întâlnire cu şeful statului şi cu premierul, semnând un acord de reducere a salariilor şi pensiilor, acuzaţie respinsă însă de UGIR-1903 .

326 afișări
Imaginea articolului UGIR-1903 şi CONPIROM, acuzate de liderul COTAR că au acceptat reducerea salariilor şi pensiilor

Preşedintele COTAR Vasile Ştefănescu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Potrivit preşedintelui Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), întâlnirea dintre reprezentanţii celor două confederaţii patronale, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc ar fi avut loc în urmă cu 7-8 luni.

În replică, preşedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Corâci, a declarat, luni, că nu a avut nicio întâlnire privată cu şeful statului sau cu premierul şi nici nu a semnat vreun acord cu cele două instituţii care să prevadă scăderea salariilor şi a pensiilor.

"Reprezentanţii UGIR-1903 şi CONPIROM nu s-au întâlnit cu preşedintele sau cu premierul şi nici nu există vreun acord semnat între instituţii. Nu am avut niciun interes politic niciodată şi nici nu am susţinut necondiţionat Guvernul", a declarat Corâci.

El a menţionat că înainte de şedinţă a fost anunţat în legătură cu sosirea lui Ştefănescu şi a fost sfătuit să ceară şi ajutorul unui echipaj de poliţie, dar de a cărui intervenţie nu a fost, însă, nevoie.

Pe de altă parte, preşedintele UGIR-1903 susţine că sindicatul condus de Ştefănescu nici nu este membru al UGIR-1903, cererea de adeziune nefiind aprobată de conducerea Uniunii.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat că luni a fost solicitat un echipaj de Poliţie la sediul UGIR, unde, potrivit celei care cerut ajutorul, trei persoane intenţionau să facă scandal. Echipajul care a mers la UGIR nu a înregistrat, însă, nici un incident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici