Ultima mişcare a Rusiei i-a scandalizat pe basarabeni. Prim-ministrul Moldovei: Putin ne vrea carne de tun

Rusia a simplificat procedurile pentru ca moldovenii să obţină cetăţenia rusă, iar mişcarea i-a pus pe gânduri pe oficialii de la Chişinău.

2748 afișări
Imaginea articolului Ultima mişcare a Rusiei i-a scandalizat pe basarabeni. Prim-ministrul Moldovei: Putin ne vrea carne de tun

Ultima mişcare a Rusiei i-a scandalizat pe basarabeni. Prim-ministrul Moldovei: Putin ne vrea ca carne de tun

Mişcarea preşedintelui Vladimir Putin de a simplifica procesul prin care moldovenii pot să obţină cetăţenia rusă este „o încercare de a recruta carne de tun pentru războiul brutal şi de neînţeles început de Moscova în Ucraina”.

Declaraţia a fost rostită aseară şi îi aparţine premierului moldovean Dorin Recean, fiind făcută într-un interviu acordat postul local TV8.

Intervenţia lui Recean a fost preluată şi amplificată de citările presei din Ucraina, oficialul de la Chişinău îndemnându-i pe cetăţeni să nu accepte cetăţenia rusă.

În urmă cu câteva zile, Consiliul Europei a decis deschiderea negocierilor de aderare la UE pentru Ucraina şi pentru Republica Moldova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici