Ultima navă părăseşte Odesa înainte de expirarea acordului privind cerealele din Marea Neagră

Ultima navă care operează în cadrul acordului negociat de ONU care permite exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră a părăsit portul Odesa duminică dimineaţa, înainte de termenul-limită pentru prelungirea înţelegerii, scrie Reuters.

1014 afișări
Imaginea articolului Ultima navă părăseşte Odesa înainte de expirarea acordului privind cerealele din Marea Neagră

Ultima navă părăseşte Odesa înainte de expirarea acordului privind cerealele din Marea Neagră

Rusia nu a fost de acord să înregistreze nicio navă nouă din 27 iunie, iar acordul va expira luni, dacă Moscova nu va accepta o prelungire.

Un purtător de cuvânt al Naţiunilor Unite a declarat vineri că secretarul general Antonio Guterres aştepta un răspuns din partea preşedintelui rus Vladimir Putin cu privire la propunerea de prelungire a acordului.

Putin i-a spus preşedintelui sud-african Cyril Ramaphosa, într-o convorbire telefonică avută sâmbătă, că angajamentele de a elimina obstacolele din calea exporturilor ruseşti de alimente şi îngrăşăminte nu au fost încă îndeplinite, a precizat Kremlinul.

Rusia a ameninţat în repetate rânduri că va renunţa la acest acord, negociat de ONU şi Turcia în iulie 2022, şi care a fost prelungit cu două luni la 17 mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
navă,
cereale,
ucraina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici