Ultima zi pentru completarea fişei de admitere în liceu

Absolvenţii claselor a VIII-a mai pot completa, doar joi, fişele de înscriere la liceu, în vederea repartizării computerizate, perioada dedicată acestei acţiuni fiind stabilită de către Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării pentru 18-25 iunie.

129 afișări
Imaginea articolului Ultima zi pentru completarea fişei de admitere în liceu

Ultima zi pentru completarea fişei de admitere în liceu (Imagine din arhivă; Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Înscrierea la licee se face fără examen, pe baza mediei de admitere, compusă din media generală obţinută la tezele cu subiect unic şi din media generală de absolvire a claselor a V-VIII, ambele având o pondere de 50 la sută, potrivit Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI).

Excepţie de la această regulă fac liceele sau clasele unde sunt necesare probe de aptitudini, clasele bilingve şi clasele cu predare în limba minorităţilor naţionale.

MECI a recomandat părinţilor să se orienteze către licee unde media de admitere din anul precedent a fost cu un punct mai mare decât media candidatului. Totodată, pentru sporirea şanselor profesorii recomandă completarea a cât mai multe opţiuni.

În cazul în care doi elevi au medii egale, ei vor fi repartizaţi după unul din criteriile de departajare, în ordine: media generală obţinută la tezele cu subiect unic, media generală de absolvire a claselor V-VIII, media notelor obţinute la proba de Limba şi literatura română din cadrul tezelor cu subiect unic, media notelor obţinute la proba de Matematică, media notelor obţinute la proba de Limbă maternă, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de Limbă maternă, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

Prima repartizare computerizată va avea loc în 3 iulie, iar rezultatele acesteia vor fi afişate ziua următoare.

A doua repartizare computerizată pentru elevii care au rămas nerepartizaţi sau pentru cei care nu au participat la prima etapă de admitere va avea loc în 13 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici