Ultimatum pentru angrourile Europa şi Niro

Angrourile Europa, Niro şi alte centre comerciale neautorizate de la periferia sectorului 2 al Capitalei vor fi demolate în această toamnă, comercianţii având posibilitatea - potrivit unei somaţii a Primăriei - să-şi desfiinţeze voluntar construcţiile ilegale până la data de 31 octombrie 2007.

76 afișări
Imaginea articolului Ultimatum pentru angrourile Europa şi Niro

Ultimatum pentru angrourile Europa şi Niro

După desfiinţarea comerţului ilicit de la Piaţa Obor - soldat cu incidente între autorităţi şi comercianţi -, Primăria Sectorului 2 extinde acţiunea de eradicare a centrelor comerciale neautorizate.

Angrourile vizate pentru desfiinţare sunt "Europa", "Niro", "City Town", "Sam Expo", "City Shoes" şi "Răducanu Virginia", centre comerciale amplasate în perimetrul delimitat de Şoseaua Colentina, strada Moroieni, calea ferată Bucureşti -Constanţa şi Intrarea Calităţii.

În somaţia trimisă de primărie administratorilor acestor centre comerciale se menţionează că, în urma controalelor efectuate de-a lungul timpului în aceste angrouri, "s-au constatat abateri grave de la normele legale privind disciplina financiar-fiscalã, sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor locale, nerespectarea normelor legale privind disciplina în construcţii, introducerea pe piaţă a unor produse nesigure pentru viaţa, sănătatea şi siguranţa consumatorilor, neconformităţi grave de la normele de igienă, cu risc maxim pentru sănătatea publică, tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice şi un grad ridicat de infracţionalitate în zonă".

Toate drumurile evaziunii duc într-un singur loc: angroul Europa din Capitală, au apreciat autorităţile. Aici, la periferia Bucureştilor, în prelungirea cartierului Colentina, o adunătură de dughene şi tarabe, greu accesibilă unei simple priviri, aprovizionează oraşul cu produse ieftine, contrafăcute. Autorităţile constată ilegalităţile, lună de lună, însă nu fac nimic altceva, aruncând vina pe vidul legislativ.

Cele peste trei mii de spaţii comerciale, întinse pe şase hectare de teren, adăpostesc o comunitate de chinezi, vietnamezi, arabi, români care nu plătesc taxe, evaziunea fiscală fiind cifrată la peste 300 de milioane de euro anual, numai în complexul Europa, potrivit estimărilor autorităţilor locale.

Ori de câte ori autorităţile îşi fac simţită prezenţa, instantaneu apar lacăte pe grilajele dughenelor, iar vânzătorii se transformă în simpli vizitatori pe aleile înguste.

 

 

.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici