UMILIT şi bătut, în curtea grădiniţei. Un copil de 7 ani pus de agresori să mănânce iarbă şi melci

Un copil de 7 ani din comuna Merişani, judeţul Argeş, a fost umilit şi bătut în curtea unei grădiniţe, de alţi cinci copii, care l-au pus să mănânce iarbă şi melci. Totul a fost filmat, iar imaginile au ajuns la poliţişti, care au deschis o anchetă în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1019 afișări
Imaginea articolului UMILIT şi bătut, în curtea grădiniţei. Un copil de 7 ani pus de agresori să mănânce iarbă şi melci

UMILIT şi bătut, în curtea grădiniţei. Un copil de 7 ani pus de agresori să mănânce iarbă şi melci

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Mădălin Zamfir, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a fost întocmit dosar penal, după ce mama băiatului umilit în curtea unei grădiniţe din apropierea casei a depus plângere.

În plus, agresiunea a fost filmată, iar imaginile au ajuns la mama copilului bătut şi umilit, iar aceasta le-a prezentat anchetatorilor. Pe imagini se observă cum copilul este bătut de alţi minori, dintre care unul de 15 ani şi alţi patru de vârsta apropiată victimei.

Agresorii l-au obligat pe copil să mănânce iarbă şi un melc, iar acesta a acceptat, de teamă.

”A fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru lovire. Facem cercetări să stabilim toate împrejurările, despre ce a fost vorba acolo. A fost sesizat şi DGASPC-ul, care a fost prezent în momentul în care au fost audiaţi minorii”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mădălin Zamfir, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Surse judiciare susţin că ancheta vizează şi infracţiunea de tentativă de agresiune sexuală, după ce unul dintre agresori s-ar fi dezbrăcat şi l-ar fi obligat pe copilul de 7 ani să-l atingă în zona intimă.

Băiatul este elev în clasa întâi, la Şcoala Gimnazială Merişani, iar incidentul a avut loc într-un weekend de la începutul lunii mai, în curtea unei grădiniţe din apropierea casei sale.

Copilul le-a spus profesorilor că a intrat în curtea unităţii pentru a-şi lua mingea şi nu a mai fost lăsat să plece de cei cinci tineri.

”Copilul a spus că l-au dat să mănânce iarbă. L-am întrebat ce a făcut, dacă a mâncat şi a spus că da, a băgat-o în gură şi apoi a scos-o şi că i-au dat şi melc. Este elev în clasa întâi la Merişani, locuieşte în alt sat, unde este o structură a şcolii, grădiniţa Borleşti. (…) Trei dintre cei implicaţi sunt elevi ai şcolii Merişani. Am luat legătura cu părinţii, unul dintre copii stă la nişte localnici, mama lui e în străinătate. Vom stabili în Consiliul de Administraţie, săptămâna viitoare, dacă sancţionăm copiii. Eu aşa aş fi de părere pentru că nu aveau ce căuta în incinta grădiniţei, nefiind program. Am înţeles că băiatul de şapte ani era cu mama la o pomană şi a plecat să se joace cu mingea. Mama a anunţat 112 după câteva zile”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Adriana Ionescu, directorul la Şcolii Gimnaziale Merişani.

Copilul bătut şi umilit a fost consiliat psihologic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici