Un alt miner de la Petrila s-a prezentat, luni, la spitalul din Petroşani

Un alt miner de la Exploatarea Petrila s-a prezentat, luni, la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, acuzând stare de ameţeală şi senzaţie de vomă, şi a fost internat pentru a fi ţinut sub supraveghere, a declarat medicul chirurg Nicolae Ciugulea de la unitatea medicală din Petroşani.

35 afișări
Imaginea articolului Un alt miner de la Petrila s-a prezentat, luni, la spitalul din Petroşani

Un alt miner de la Petrila s-a prezentat, luni, la spitalul din Petroşani (Imagine: Mediafax Foto)

Conform sursei citate de corespondentul MEDIAFAX, în cursul zilei de luni un alt miner de la Petrila s-a prezentat la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, acesta refuzând iniţial internarea, însă a revenit, acuzând stare de ameţeală şi senzaţii de vomă.

Minerul, care face parte din grupul celor care se aflau sâmbătă în mină la momentul exploziei, a fost supus examenului tomograf şi s-a stabiit că starea sa este bună.

Potrivit medicului Nicolae Ciugulea, bărbatul a rămas totuşi internat, pentru a fi ţinut sub supraveghere medicală, astfel că numărul minerilor internaţi la acest moment la Spitalul de Urgenţă din Petroşani a ajuns la şapte.

Medicul chirurg Nicolae Ciugulea a afirmat că, în cursul zilei de luni, minerii internaţi la Petroşani vor fi reevaluaţi, le vor fi făcute controale, inclusiv oftalmologice şi la ORL întrucât astfel de accidente pot provoca afecţiuni şi la acest nivel. El a precizat că starea minerilor este foarte bună şi probabil că în două-trei zile aceştia vor fi externaţi.

Potrivit medicului, şi starea psihică a minerilor este bună, mai ales că doctorii au avut posibilitatea să îi interneze pe toţi în acelaşi salon.

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila. În urma deflagraţiilor, 12 mineri şi salvatori au murit, iar alţi 14 au fost răniţi.

Opt din cei 14 răniţi în exploziile de la mina Petrila au fost aduşi, duminică dimineaţă, în Capitală. Cinci dintre ei sunt internaţi la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unde au fost operaţi şi se află la terapie intenisvă, în stare foarte gravă, iar alţi trei mineri sunt internaţi, tot în stare gravă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Ceilalţi şase răniţi au rămas internaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici