Un american student la Medicină în Constanţa, bănuit de viol şi agresiune sexuală, prins. Victimele erau drogate

Un cetăţean american, student la o universitate din Constanţa, bănuit că a comis infracţiuni de viol şi agresiune sexuală, drogându-şi victimele, a fost reţinut de poliţiştii din Constanţa, după acţiunea unui investigator sub acoperire.

3496 afișări
Imaginea articolului Un american student la Medicină în Constanţa, bănuit de viol şi agresiune sexuală, prins. Victimele erau drogate

American student la Medicină, bănuit de viol şi agresiune sexuală, prins. Victimele erau drogate (Imagine: LIVIU CHIRICA/ MEDIAFAX FOTO)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Constanţa, cazul a intrat în atenţia oamenilor legii după ce, în urmă cu două săptămâni, un tânăr de 21 de ani, a produs mai multe tamponări, lovind autoturisme parcate, iar apoi s-a stabilit că acesta se afla sub influenţa unor substanţe depresive, cu efect tranchilizant. Ulterior, victima, împreună cu un alt tânăr de 20 de ani, au reclamat că o cunoştinţă, un cetăţean american, i-ar fi invitat la locuinţa acestuia unde le-ar fi administrat un produs medicamentos (din clasa benzodiazepine, cu efect sedativ - n.r.), după care ar fi fost agresaţi sexual de către acesta.

În urma cercetărilor, a fost identificat şi autorul, respectiv un cetăţean american în vârstă de 35 de ani, student la Facultatea de Medicină din cadrul unei universităţi constănţene.

Poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale au organizat în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică o acţiune complexă, pe raza staţiunii Mamaia, fiind folosit un investigator sub acoperire pentru întâlnirea cu bărbatul respectiv. După ce s-au cunoscut, cetăţeanul american l-a invitat pe investigator la domiciliul său, încercând să-l servească pe acesta cu mâncare în care amestecase sedative. În acel moment au intervenit colegii poliţistului, care l-au reţinut pe american.

Potrivit anchetatorilor, au fost efectuate percheziţii la locuinţa bărbatului şi asupra autoturismului acestuia, fiind ridicate 30 de flacoane de produse medicamentoase ce conţin benzodiazepine, recipiente cu lichide susceptibile a conţine benzodiazepine, cinci laptopuri, un DVR, şapte telefoane mobile, mai multe medii electronice de stocare a datelor şi diferite obiecte sexuale.

Bărbatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de viol şi agresiune sexuală.

Luni, bărbatul va fi prezentat instanţe cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Poliţiştii constănţeni continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a cetăţeanului american.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici