Poliţistul Marian Godină despre cazul preotului acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un minor: Nu trebuie să fii expert ca să îţi dai seama dacă înregistrarea e reală

Poliţistul Marian Godină scrie despre cazul preotului Cristian Pomohaci, care ar fi fost înregistrat când îi propune unui adolescent să întreţină relaţii sexuale, că ”nu trebuie să fii vreun expert tehnic ca să îţi dai seama dacă înregistrarea e reală sau nu”.

14691 afișări
Imaginea articolului Poliţistul Marian Godină despre cazul preotului acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un minor: Nu trebuie să fii expert ca să îţi dai seama dacă înregistrarea e reală

Piliţistul Marian Godină, despre cazul preotului Cristian Pomohaci: Nu trebuie să fii expert ca să îţi dai seama dacă înregistrarea e reală

”Am ascultat ieri înregistrarea cu acel părinte sau ce o fi, care îi cerea unui băiat să îi arate <ciocanul>. Apoi am citit comentariile de la această ştire. Mai tare decât ştirea în sine, m-a mirat reacţia multor oameni care susţineau cu tărie că e o făcătură, deşi nu cred că trebuie să fii vreun expert tehnic ca să îti dai seama dacă înregistrarea aia e reală sau nu. Culmea, era cam aceeaşi categorie de oameni care cred în conspiraţii mondiale fără să vadă nici măcar o probă, dar refuză să creadă ceva atunci când au şi probe|, scrie poliţistul, pe contul său de Facebook.

Unii utilizatori atrag atenţia lui Godină că înregistrarea poate fi falsă, în timp ce alţii scriu despre reportajele care s-au făcut despre preotul Cristian Pomohaci.

”Marian, sunt oameni şi oameni, nu suntem noi în măsură să judecăm. În orice pădure există uscături, ştii bine asta. Plus că nu este bine să se lovească atâta în biserică, o gramadă de aşa zis atei îşi dau cu părerea folosind cuvinte obscene, şi preoţii sunt oameni, la fel ca şi poliţiştii, şi printre ei posibil să fie unii care se abat de la crez, dar nu îi bine atâta ură îndreptată împotriva bisericii”, scrie un utilizator.

”Sincer m-am mirat că s-a aflat în presa abia acum. Printr-o conjunctură, acum 10 ani, am locuit în altă ţară cu nişte consăteni de-ai lui. Mi-au povestit de atunci aceste lucruri. Bătrânii normal că nu cred, pentru că el preferă doar <puştii> şi niciodată nu <se dădea> la vreun moş”, scrie un altul.

În înregistrarea convorbirii care a apărut pe Internet, un bărbat care se presupune a fi preotul Cristian Pomohaci încearcă să corupă sexual un adolescent în vârstă de 17 ani, promiţându-i că va fi plătit dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia au declarat că au deschis o anchetă internă în acest caz, iar dacă acuzaţiile privind coruperea sexuală se vor dovedi adevărate, preotul Cristian Pomohaci va fi trimis în judecata Consistoriului eparhial, existând posibilitatea excluderii sale din preoţie.

Întrebaţi despre stadiul anchetei, reprezentanţii Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia arată: ”În ultimii ani, preotul Cristian Pomohaci a fost cercetat de către organismele eparhiale competente pentru săvârşirea unor abateri disciplinare în urma cărora a fost sancţionat cu dojană arhierească, oprirea totală de la săvârşirea lucrărilor sfinte pe o perioadă determinată de timp şi cu canonisirea la o mănăstire pe o perioadă de o lună de zile, conform regulamentelor bisericeşti în vigoare. Urmare a acuzaţiilor care i se aduc părintelui Cristian Pomohaci în articolele apărute, Arhiepiscopia Alba Iuliei a demarat o anchetă în care cel inculpat îşi va putea prezenta punctul de vedere referitor la învinuirile din textul articolului şi din materialul audio difuzat în mediul online. În cazul în care în urma anchetei cele reclamate se vor dovedi adevărate, preotul Cristian Pomohaci va fi trimis în judecata Consistoriului eparhial, existând posibilitatea excluderii sale din preoţie”.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că Biserica percepe cu mâhnire un asemenea scandal, dar, în cazul în care înregistrarea se dovedeşte a fi autentică, vor fi luate cele mai dure măsuri.

Parohiile din Mureş aparţin de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Înregistrarea care a apărut pe Internet durează peste 20 de minute, iar în ea se aud două voci, între care una se presupune că este a preotului Pomohaci, care este şi interpret de muzică populară, iar cealaltă unui adolescent în vârstă de 17 ani. Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, ”ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit. Apoi, bărbatul îi propune adolescentului să-i arate organul sexual şi îi promite că va fi remunerat dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici