Un an de închisoare cu executare pentru un gălăţean care a omorât câinele unui vecin

  • Un bărbat din Galaţi a fost condamnat la un an de închisoare cu executare.
  • În urmă cu 3 ani, a omorât câinele unui vecin.
  • Animalul a fost ucis cu un cuţit, în timpul unui conflict între cei doi bărbaţi.
653 afișări
Imaginea articolului Un an de închisoare cu executare pentru un gălăţean care a omorât câinele unui vecin

Un an de închisoare cu executare pentru un gălăţean care a omorât câinele unui vecin

Decizia aparţine Curţii de Apel Galaţi, este definitivă şi a fost anunţată pe 17 ianuarie, la aproape trei ani de la producerea incidentului.

Animalul a fost omorât cu un cuţit chiar pe scara blocului în timp ce cei doi bărbaţi se certau din cauza unor ţurţuri. Proprietarul câinelui a făcut plângere la Poliţie şi a avut câştig de cauză în urma procesului.

„După trei ani de judecată, astăzi s-a luat decizia definitivă de a-l pedepsi pe cel care mi-a omorât câinele. Mă bucur pentru că i-au dat pedeapsa maximă. A fost condamnat la un an cu executare. Cred că şi-a făcut bagajul, l-am văzut în faţa blcoului, se pregăteşte pentru închisoare”, a spus proprietarul animalului.

Potrivit deciziei instanţei, proprietarul câinelui va primi suma de 5.000 de lei drept despăgubiri morale. Acesta a anunţat că va dona banii asociaţiei Ajutaţi-l pe Lăbuş din Galaţi.

„Mă bucur că instanţa ia decizii faţă de cei care maltratează animale. Sper că această decizie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea, în sfârşit se aplică pedeapsa maximă pentru astfel de fapte. Mulţumesc proprietarului care a anunţat că va dona banii asociaţiei, suma este binevenită, avem mulţi câini de salvat”, a declarat Corina Grigore, preşedintele asociaţiei gălăţene.

Câinele care a murit este de rasă Amstaff, avea vârsta de 12 ani, era microcipat şi figura în evidenţele Poliţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
câine,
condamnare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici