Un an de la incendiul din Maternitatea Giuleşti. Cei cinci bebeluşi supravieţuitori sunt bine

Cei cinci bebeluşi, trei băieţei şi două fetiţe, supravieţuitorii incendiului din august 2010 de la Maternitatea Giuleşti, au fost la controlul medical de un an, starea lor fiind bună, a spus un medic din secţia de Terapie Intensivă a Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitală.

308 afișări
Imaginea articolului Un an de la incendiul din Maternitatea Giuleşti. Cei cinci bebeluşi supravieţuitori sunt bine

Un an de la incendiul din Maternitatea Giuleşti. Cei cinci bebeluşi supravieţuitori sunt bine (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Este vorba despre două perechi de gemeni - doi băieţei şi un băieţel şi o fetiţă - şi o altă fetiţă care deşi foarte mică la naştere a recuperat foarte bine", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX medicul de la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului "Grigore Alexandrescu".

Primii doi bebeluşi răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti au fost externaţi în 17 septembrie 2010. Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu", Dan Enescu, unde bebeluşii au fost duşi după incendiu, spunea atunci că sunt doi copii normali, care arată de parcă nu li s-a întâmplat niciun necaz.

Alţi doi bebeluşi, băieţelul şi fetiţa gemeni, au fost externaţi în 29 septembrie 2010 din Spitalul "Grigore Alexandrescu". Dan Enescu spunea atunci că starea lor este bună, rănile s-au cicatrizat prin tratament şi nu sunt necesare intervenţii chirurgicale.

Ultimul bebeluş, o fetiţă, a fost externat în 6 octombrie 2010, managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu" declarând că a ştiut de la început că şi ea va învinge suferinţa prin care a trecut, "pentru că, deşi foarte mică, arăta multă ambiţie".

"Aş putea spune că vindecarea acestor micuţi este cea mai fericită reuşită a carierei mele în care am tratat şi vindecat mii de copii în stare gravă", a mai spus atunci medicul Dan Enescu.

În 16 august 2010 au fost aduşi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" opt bebeluşi din secţia de ATI a Maternităţii Giuleşti, unde a izbucnit un incendiu. Trei bebeluşi au murit atunci pe loc, iar alţi trei au decedat în zilele următoare, din cauza complicaţiilor.

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au trimis în judecată, în decembrie 2010, pe asistenta Florentina Daniela Cârstea, cea care era de serviciu în salonul unde a izbucnit incendiul, şi Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Panait Sârbu", pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, precum şi pe fostul manager al unităţii sanitare Bogdan Marinescu, şeful serviciului tehnic Vasile Dima, şeful secţiei neonatologie Adrian Ioan Toma şi electricianul Gigel Oprea, acuzaţi de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici