Un australian a găsit o bucată de aur care cântăreşte 2,6 kilograme

Un căutător de aur din Australia a făscut o descoperire rară. A găsit o bucată de aur care cântăreşte 2,6 kilograme şi care valorează peste 150.000 de dolari americani.

1050 afișări
Imaginea articolului Un australian a găsit o bucată de aur care cântăreşte 2,6 kilograme

Un australian a găsit o bucată de aur care cântăreşte 2,6 kilograme

Un australian dotat cu un detector de metale pentru amatori a dat lovitura când a găsit o piatră de 4,6 kg care conţinea aur în valoare de 160.000 de dolari. Aurul din interior cântărea 2,6 kilograme, a stabilit un specialist.

Bărbatul a făcut descoperirea în Victoria, regiunea preferată a căutătorilor de aur din anii 1800.

Darren Kamp, care a evaluat şi a cumpărat bucata de aur, a declarat că este cea mai mare pe care a văzut-o în cei 43 de ani de carieră.

Am fost pur şi simplu uimit... Este o descoperire unică în viaţă", a declarat el pentru BBC.

Deşi astfel de descoperiri sunt rare, se estimează că Australia deţine cele mai mari rezerve de aur din lume. Cele mai mari pepite din lume au fost găsite în Australia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici