Un autoturism a fost oprit cu utilizarea dispozitivului de oprire forţată tip Spike

  • Un autoturism a fost oprit cu utilizarea dispozitivului de oprire forţată Spike în Rădăuţi.
  • Maşina era condusă de un tânăr, de 21 de ani, din comuna Dorneşti, judeţul Suceava, fără permis.
205 afișări
Imaginea articolului Un autoturism a fost oprit cu utilizarea dispozitivului de oprire forţată tip Spike

Un autoturism a fost oprit cu utilizarea dispozitivului de oprire forţată tip Spike

În seara de vineri, în jurul orei 22.30, poliţiştii au observat în Rădăuţi un autoturism, existând indicii că şoferul are exercitarea dreptului de a conduce vehicule suspendată.

Poliţiştii au efectuat imediat semnalul regulamentar de oprire cu utilizarea semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei, însă şoferul nu s-a conformat şi a mărit viteza de deplasare, încercând să beneficieze de avantajul tehnic al vehiculului condus.

Poliţia a intrat în urmărirea autoturismului, concomitent, prin staţiile de lucru fiind alertate celelalte echipaje din zona şi fiind transmise semnalmentele autoturismului urmărit şi toate aspectele de interes operativ în dinamică, cu indicarea locaţiilor de deplasare.

Pe parcursul urmăririi, poliţiştii au reuşit distingerea în habitaclul vehiculului urmărit a mai multor siluete de tineri, aspect ce a impus o analiză obiectivă a posibilităţii utilizării armamentului sau unui stil agresiv de abordare prin evaluarea posibilelor urmări.

În momentul în care autoturismul urmărit s-a apropiat de centura ocolitoare de la ieşirea din municipiul Rădăuţi, au fost transmise prin staţie toate datele necesare, în timp util, unui echipaj din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Marginea, care a desfăşurat pe partea carosabilă dispozitivul de oprire forţată din dotare.

Astfel, s-a reuşit perforarea tuturor celor 4 anvelope ale vehiculului urmărit, fără incidente, acesta reuşind să îşi continue deplasarea doar câteva sute de metri, fiind ulterior blocat de echipajul aflat în urmărire.

De la volanul maşinii a ieşit şoferul, care a încercat să fugă, fiind însă identificat de poliţişti în persoana unui tânăr, de 21 de ani, din comuna Dorneşti, judeţul Suceava.

De asemenea, în interiorul maşinii au fost identificaţi alţi 3 tineri, cu vârste între 18 şi 20 de ani.

Niciuna dintre persoanele implicate nu a suferit leziuni sau vătămări.

Şoferul a fost testat cu aparatele drugtest şi etilotest, rezultatele fiind negative.

După verificarea în bazele de date, s-a constatat faptul că şoferul deţine permis, însă are exercitarea dreptului de conducere suspendată în perioada 17 martie - 14 iunie 2024, ca urmare a săvârşirii unor abateri la regimul rutier.

A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere (cu permisul suspendat).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici