Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Ilfov, la Cornetu. Patru răniţi, unul în stare gravă

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Ilfov, la Cornetu,patru bărbaţi fiind răniţi, unul dintre ei fiind în stare gravă, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

926 afișări
Imaginea articolului Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Ilfov, la Cornetu. Patru răniţi, unul în stare gravă

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Ilfov, la Cornetu (Imagine: Shutterstock)

Avionul, care este un model de agrement, a căzut în zona cu case de la Cornetu, la aproximativ 11 kilometri de Capitală.

La faţa locului s-au deplasat echipaje ale ISU Ilfov şi unul de descarcerare de la ISU Bucureşti.

Cei patru răniţi au fost transportaţi la spitale din Capitală.

Persoana în stare gravă a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca, iar ceilalţi trei au fost duşi cu ambulanţe la Spitalul Universitar.

"Trei dintre răniţi, inclusiv pilotul, au politraumatisme, dar sunt conştienţi şi cooperanţi. Cel de-al patrulea are şi o contuzie cranio-cerebrală şi una toraco-abdominală. Acesta şi-a pierdut cunoştinţa, apoi şi-a revenit, însă nu-şi mai aminteşte nimic", a precizat coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa.

Cei patru răniţi sunt în stare stabilă şi nu se pune problema să fie operaţi, cel puţin în acest moment, potrivit reprezentanţilor spitalelor unde au fost transportaţi aceştia.

Pasagerul în stare ceva mai gravă, care are o contuzie cranio-cerebrală, una toraco-abdominală şi o fractură la omoplat, se află sub supravegherea medicilor de la Floreasca. La acelaşi spital se mai află un rănit din avion, care are politraumatisme.

Ceilalţi doi răniţi, aflaţi la Spitalul Universitar, prezintă traumatisme craniene şi toracice, însă starea lor este bună, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, dr. Leonard Grecescu.

Printre cei doi de la Universitar se află şi tânărul de 17 ani care fugise de la locul accidentului după sosirea medicilor şi care a fost găsit ulterior în parcul Rahova din Capitală.

Prăbuşirea avionului s-a produs la puţin timp după decolarea de pe aerodromul Clinceni.

Avionul este un model de agrement Cesna 206.

Potrivit primelor informaţii, avionul s-a prăbuşit din cauza faptului că pilotul ar fi ratat, practic, decolarea, şi a fost obligat să aterizeze forţat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici