Video Un avion utilitar s-a prăbuşit la Ştefăneşti (Video ProTv)

Un avion utilitar s-a prăbuşit, joi dimineaţă, pe un teren din apropierea comunei ilfovene Ştefăneşti şi a luat foc imediat după impactul cu solul, cei doi piloţi aflaţi la bord fiind în afara oricărui pericol.

225 afișări

Adjunctul Jandarmeriei Române, general de brigadă Olimpiodor Antonescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că avionul s-a prăbuşit joi dimineaţă, în jurul orei 6.10, în apropierea comunei Ştefăneşti, la aproximativ 750 de metri de prima casă de la intrarea în localitate.

Avionul, care era folosit pentru ierbicidare şi irigare, a căzut în incinta unui depozit de legume-fructe, iar cei doi piloţi nu au suferit răni grave, a mai spus Olimpiodor Antonescu.

Pompierii şi SMURD au fost chemaţi de jandarmii de la ordine publică aflaţi în zonă, care au văzut când a căzut avionul. Zona a fost imediat securizată, a adăugat adjunctul Jandarmeriei Române.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ilfov, Claudiu Avram, a declarat că pompierii au intervenit cu cinci echipaje, reuşind să stingă focul la scurt timp după accident.

La impactul cu solul, avionul, un Antonov AN2, a luat foc iniţial la motor, după care incendiul s-a extins, aparatul de zbor fiind distrus în totalitate, a mai spus Avram.

Cei doi piloţi nu au mai fost duşi la spital, ei refuzând asistenţa medicală, a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa.

O comisie tehnică de investigaţie din Ministerul Transporturilor a fost constituită pentru ancheta în cazul prăbuşirii avionului utilitar de la Ştefăneşti, judeţul Ilfov, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mircea Ciucă directorul Direcţiei Investigaţii Transport Aerian.

Mircea Ciucă a mai spus că doi inspectori din cadrul Direcţiei de Investigaţii Aeriene s-au deplasat la locul accidentului şi urmează să discute cu cei doi piloţi pentru a afla toate datele.

"Avionul, în momentul impactului cu solul, a ars complet şi de aceea este foarte greu de a lua probe de la locul accidentului", a adăugat Ciucă.

Avionul aparţinea companiei Eurojet

Avionul utilitar prăbuşit, joi dimineaţă, în apropierea comunei ilfovene Ştefăneşti aparţine companiei Eurojet şi era închiriat de Direcţia Fitosanitară Ilfov pentru a împrăştia insecticid, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov, Sorina Cofan.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Ilfov, cele două persoane aflate la bordul avionului, pilotul Ion Stancu şi mecanicul Nicu Ilie, au declarat, că după cum s-a comportat aparatul de zbor înainte de a ateriza, este posibil să fi avut o defecţiune la sistemul de alimentare cu combustibil.

Sorina Cofan a precizat că pilotul şi mecanicul, care au suferit răni superficiale, au plecat cu membrii comisiei care anchetează cauzele producerii accidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici