Un băiat din Serbia, diagnosticat cu botulism, a fost salvat de medicii din Timişoara

Un băiat din Serbia, diagnosticat cu botulism, a fost salvat de medicii şi farmaciştii Spitalului Victor Babeş şi de angajaţii ISU Timiş, care au dus la graniţă serul antibotulinic necesar. Acesta a fost preluat la frontieră de medicul copilului.

746 afișări
Imaginea articolului Un băiat din Serbia, diagnosticat cu botulism, a fost salvat de medicii din Timişoara

FOTO Spitalul Victor Babeş/ Facebook

Băiatul, ajuns la Spitalul din Belgrad, a fost diagnosticat cu botulism. Pentru că autorităţile medicale din Serbia nu au găsit ser antibotulinic, au cerut de urgenţă, prin Ministerul Sănătăţii, ajutor internaţional, transmit reprezentanţii Spitalului Victor Babeş din Timişoara.

„În cazul unei asemenea afecţiuni orice oră contează, iar mesajul a ajuns şi la Spitalul Victor Babeş. Medicii şi farmaciştii s-au mobilizat rapid şi, în scurt timp de la primirea solicitării de ajutor, un flacon de ser antibotulinic a fost trimis, cu un echipaj ISU, spre graniţa româno-sârbă”, spun reprezentanţii unităţii medicale.

Serul a fost păstrat la temperatură scăzută pe tot parcursul drumului, conform procedurilor.

La Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa, serul antibotulinic a fost predat medicului din Belgrad care a făcut solicitarea şi care a venit special în vamă, însoţit de tatăl copilului, să preia coletul.

„Astfel, în câteva ore, serul antibotulinic a ajuns la spitalul din Belgrad şi a fost inoculat copilaşului pentru a neutraliza toxina ce îi punea viaţa în pericol”, mai spun medicii din Timişoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici