Un baraj de pe Siret a cedat, există riscul ca apele să ajungă în localitatea Tămăşeni

Un baraj care proteja o zonă agricolă din apropiere de Tămăşeni a cedat, joi seară, sub presiunea apelor Siretului, acestea inundând incinta agricolă şi ameninţând să ajungă în localitatea nemţeană, astfel că autorităţile au decis, preventiv, evacuarea populaţiei.

169 afișări
Imaginea articolului Un baraj de pe Siret a cedat, există riscul ca apele să ajungă în localitatea Tămăşeni

Un baraj de pe Siret a cedat, există riscul ca apele să ajungă în localitatea Tămăşeni (Imagine: Liliana Bujdei/Mediafax Foto)

"Un batardou aflat pe un dig al Siretului, în zona Tămăşeni din Neamţ, a cedat, astfel că apa a pătruns în incinta agricolă pe care digul o apăra", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Administraţia naţională "Apele Române" (ANAR).

Sursele citate au precizat că este vorba despre o instalaţie aparţinând Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF).

Aceleaşi surse au mai spus că apa a intrat în zona agricolă, dar că, în funcţie de evoluţiile debitelor râului, există şi posibilitatea să ajungă la casele din comuna nemţeană Tămăşeni.

"Acesta este motivul pentru care, preventiv, s-a dispus evacuarea comunei", au explicat sursele citate.

Specialiştii ANAR prognozează că, vineri dimineaţă, viitura de pe Siret va ajunge în zona localităţii Nicolae Bălcescu, cu un nivel de 740 de centimetri, cu 1,9 metri peste cota de pericol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici