Un bărbat a primit concediu pentru lăuzie, după ce şi-a rupt piciorul

Un bărbat în vârstă de 20 de ani din Deva, care a ajuns la spital după ce şi-a rupt un picior, a primit concediu medical pentru lăuzie, din cauză că medicul de familie a completat greşit un cod pe certificat, greşeala fiind remediată între timp.

121 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a primit concediu pentru lăuzie, după ce şi-a rupt piciorul

Un bărbat a primit concediu pentru lăuzie, după ce şi-a rupt piciorul (Imagine: Mediafax Foto)

Robert Şoldan, în vârstă de 20 de ani, şi-a rupt piciorul drept după ce a călcat, din greşeală, pe încărcătorul telefonului mobil.

Medicii de la Urgenţă i-au pus piciorul în ghips, iar tânărul s-a prezentat, marţi, la medicul de familie pentru ca acesta să îi elibereze un certificat de concediu medical, pe care l-a depus în aceeaşi zi la firma la care este angajat.

"Ieri (joi - n.r.) m-a sunat un coleg de serviciu şi m-a întrebat dacă sunt gravid. Am crezut că glumeşte pe seama mea. O colegă mi-a explicat că medicul de familie a scăpat o greşeală atunci când a completat codul de indemnizaţie de asigurări sociale pe certificatul medical. Deşi l-a scris corect în cifre, 01 (boală obişnuită), în litere a scris «zero opt», adică sarcină şi lăuzie", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, Robert Şoldan.

Medicul de familie a corectat greşeala în aceeaşi zi, eliberându-i tânărului un certificat medical corect.

Tânărul spune că va mai rămâne înscris pe listele medicului de familie încă trei săptămâni, până când i se va vindeca piciorul, apoi va căuta un alt medic.

"Cum a greşit certificatul meu poate să-l greşească şi pe al altora. Oricum, eu am de gând să mă transfer la un alt medic de familie", a spus Robert Şoldan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici