Un bărbat a pus în circulaţie 23 de bancnote false de 500 de euro

Un bărbat de 36 de ani a fost arestat preventiv de poliţiştii BCCO din Mureş, fiind acuzat că a pus în circulaţie 23 de bancnote false de 500 de euro.

322 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a pus în circulaţie 23 de bancnote false de 500 de euro

Arhiva Foto Mediafax

Potrivit unui comunicat al IPJ Mureş, poliţiştii BCCO Târgu Mureş, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, au făcut luni 5 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Neamţ, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monede, punerea în circulaţie de valori falsificate străine, înşelăciune, fals privind identitatea şi uz de fals.

Din cercetări a reieşit că în 6 şi 7 iunie 2022, la patru case de schimb valutar din judeţele Harghita şi Mureş, s-a prezentat un bărbat, care, utilizând acte de identitate false, româneşti şi slovace, ar fi pus în circulaţie 23 de bancnote cu valoarea nominală de 500 de euro, contrafăcute.

În urma cercetărilor făcute, poliţiştii au identificat un bărbat, în vârstă de 36 de ani.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate un aparat pentru verificarea autenticităţii bancnotelor, 4 peruci, 5.550 de lei, 1.200 USD, 6.100 de euro, 3 telefoane mobile şi 3 laptopuri.

Bărbatul a fost dus la audieri şi apoi reţinut pentru 24 de ore.

Ulterior, magistraţii au dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici