Un bărbat de 54 de ani, din Massachusetts, a murit din cauza dulciurilor cu lichior de lemn dulce

  • Bărbatul de 54 ani începuse să consume de câteva săptămâni o pungă şi jumătate de dulciuri cu lichior de lemn dulce, în fiecare zi
  • Doctorul Neel Butala, cardiolog la Spitalul din Massachusetts: Chiar şi o cantitate mică de lichior de lemn dulce poate creşte presiunea arterială
  • Lichiorul de lemn dulce se regăseşte în majoritatea jeleurilor, câteva sortimente de ceai şi inclusiv în câteva reţete de bere belgiană
3164 afișări
Imaginea articolului Un bărbat de 54 de ani, din Massachusetts, a murit din cauza dulciurilor cu lichior de lemn dulce

Sursă foto: profimedia

Un bărbat de 54 de ani, din Massachusetts, care lucra în construcţii, a murit după ce mai multe săptămâni la rând a mâncat zilnic o pungă şi jumătate de jeleuri cu lichior, denumite ”jeleu de lemn dulce”, informează The Guardian.

Cu toate că bărbatul nu acuza alte dureri şi afecţiuni, el a intrat în stop cardio-respirator şi a murit pe loc. Doctorii au venit de urgenţă şi au descoperit că nivelul potasiului din sânge era foarte mic, ceea ce a declanşat şi atacul. 

Doctorul Neel Butala, cardiolog la Spitalul din Massachusetts: Chiar şi o cantitate mică de lichior de lemn dulce poate creşte presiunea arterială. Problema este generată de acidul glicirizic, prezent în lichiorul de lemn dulce, care scade nivelul potasiului din sânge şi dezechilibreaza valorile altor minerale, în special electroliţi.

Lichiorul de lemn dulce se regăseşte în majoritatea jeleurilor, câteva sortimente de ceai şi inclusiv în câteva reţete de bere belgiană, atrag atenţia experţii. Consumul a 50 de grame de lichior de lemn dulce pe zi, timp de două săptămâni, poate provoca hipertensiune, aritmii fatale şi insuficienţă renală, ceea ce s-a întâmplat şi în cazul bărbatului din Massachusetts.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici