Un bărbat de 82 de ani a murit din cauza virusului West Nile

Un bărbat de 82 de ani din judeţul Vrancea, internat într-un spital din judeţul Buzău, a murit din cauza virusului West Nile. Decesul a survenit săptămâna aceasta, bărbatul fiind internat încă din luna august.

146 afișări
Imaginea articolului Un bărbat de 82 de ani a murit din cauza virusului West Nile

Un bărbat de 82 de ani a murit din cauza virusului West Nile

Potrivit reprezentanţilor DSP Buzău, bărbatul s-a prezentat cu simptome de meningită la Spitalul din Râmnicu Sărat. Acesta le-a spus medicilor că înainte să se îmbolnăvească fusese în Delta Dunării şi în judeţul Brăila. Iniţial, pacientul a fost internat în secţia de Boli Infecţioase, dar după două zile a fost transferat la Terapie Intensivă. Decesul a fost înregistrat pe 2 septembrie.

„A decedat în Spitalul de Boli Infecţioase din Râmnicu Sărat. Medicilor le-a spus că a fost în deltă, la pescuit. A fost internat la Spitalul din Râmnicu Sărat, dar după două zile a fost transferat la ATI. Rezultatele analizelor au confirmat că avea virusul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu.

Medicii spun că virusul West Nile se transmite prin înţepătură de ţânţar şi recomandă consultarea specialistului în cazul în care apar simptome precum febra, durerea de cap intensă, durerile musculare, vărsăturile şi erupţiile cutanate.

Taguri:
west nile,
bărbat,
murit

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici