Un bărbat din Huşi a apelat 112 de peste 17.000 de ori într-un singur an

Un bărbat de 69 de ani din municipiul Huşi a apelat numărul de urgenţă 112 de 17.185 de ori în cursul anului trecut pentru a solicita o ambulanţă, bătrânul fiind transportat la spitalul din localitate de câteva sute de ori, însă de fiecare dată a refuzat internarea.

125 afișări
Imaginea articolului Un bărbat din Huşi a apelat 112 de peste 17.000 de ori într-un singur an

Un bărbat din Huşi a apelat 112 de peste 17.000 de ori într-un singur an (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Aflat în evidenţele medicilor cu o afecţiune cronică, Dumitru Covaci, de 69 de ani, a apelat, în medie, de 47 de ori pe zi la serviciul de urgenţă 112, însă doar unul din 17 apeluri a fost transferat către Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui.

În aceste condiţii, ambulanţa a dat curs la peste 1.000 de solicitări într-un singur an pentru un singur pacient, fie acordându-i bărbatului bolnav de polinevrită diabetică îngrijiri medicale la domiciliu, fie transportându-l la Spitalul Municipal Huşi. Numai că, de fiecare dată, Dumitru Covaci a refuzat internarea în spital, SAJ Vaslui cheltuind cu acest pacient, în 2010, peste 30.000 de lei.

"Noi am primit la începutul acestui an o sesizare de la Serviciul de Ambulanţă Vaslui prin care ni s-a semnalat faptul că o persoană din municipiul Huşi apelează în mod abuziv la numărul de urgenţă 112. În urma verificărilor, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale Vaslui ne-a confirmat faptul că, în cursul anului trecut, bărbatul reclamat a efectuat un număr de 17.185 de apeluri la 112. Poliţiştii au stat de vorbă şi cu persoana în cauză, însă nu au primit un răspuns legat de refuzul de a se interna în spital sau de a fi investigat medical pentru a i se stabili un diagnostic precis", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

În urma anchetei efectuate, poliţiştii vasluieni au decis amendarea lui Dumitru Covaci cu suma de 1.000 de lei pentru apelarea în mod abuziv a numărului de urgenţă 112.

Poliţiştii vasluieni nu exclud ca măsura de sancţionare contravenţională cu amendă să fie aplicată din nou, în condiţiile în care bărbatul din Huşi continuă să sune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici