Un bărbat din judeţul Hunedoara a murit din cauza gripei porcine

Un bărbat de 76 de ani, nevaccinat, a murit din cauza gripei porcine, la Spitalul Municipal Hunedoara. Acesta este primul deces din judeţ, în acest sezon, la care a fost confirmat virusul gripal AH1N1, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1628 afișări
Imaginea articolului Un bărbat din judeţul Hunedoara a murit din cauza gripei porcine

Un bărbat din judeţul Hunedoara a murit din cauza gripei porcine

Bărbatul în vârstă de 76 de ani, din judeţul Hunedoara, care a murit din cauza gripei avea şi alte boli şi nu era vaccinat antigripal.

„Am avut raportate patru cazuri suspecte de gripă. Au fost trimise la Institutul Cantacuzino, aşa este protocolul. Au venit rezultatele, pentru trei a fost infirmat diagnosticul de gripă, pentru o persoană de 76 de ani s-a confirmat gripa de tip AH1N1, acea gripă pandemică, cunoscută cu denumirea de gripă porcină. Din păcate, persoana a decedat marţi, am fost anunţaţi de către Spitalul Municipal Hunedoara. (...) Persoana prezenta şi multiple afecţiuni cronice. A fost internată în data de 8 ianuarie", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Cecilia Birău, medicul şef al DSP Hunedoara.

În ultima săptămână, în Hunedoara au fost înregistrate peste 900 de persoane cu infecţii acute respiratorii, dintre care aproximativ 300 au fost cazuri de pneumonie.

În judeţ au fost vaccinate gratuit împotriva gripei peste 30.000 de persoane, cu 4.000 mai multe ca anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gripă,
mort,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici