Un bărbat din Miercurea Ciuc acuzat de dublu asasinat în Ungaria, arestat

Curtea de Apel Târgu Mureş a emis un mandat de arestare pe numele unui bărbat din Miercurea Ciuc suspectat de dublu asasinat în Ungaria şi a decis extrădarea lui, decizia instanţei fiind contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

22 afișări
Imaginea articolului Un bărbat din Miercurea Ciuc acuzat de dublu asasinat în Ungaria, arestat

Un bărbat din Miercurea Ciuc acuzat de dublu asasinat în Ungaria a fost arestat (Imagine: Mediafax Foto)

Autorităţile ungare au emis pe numele bărbatului din Miercurea Ciuc un mandat european de arestare, fiind acuzat că a comis două crime în Ungaria.

Avocatul acestuia, Ciprian Pop, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul a aflat că numele lui este în presa maghiară ca autor, alături de alţii, al unui dublu asasinat comis în Ungaria.

"Bărbatul a aflat că numele lui apărea în presa maghiară ca autor, alături de alţii, al unui dublu asasinat comis în Ungaria şi pe un site al unei televiziuni maghiare a descoperit că apăreau poza lui şi numele. Ca urmare, a trimis mesaje Poliţiei maghiare şi s-a prezentat chiar la Consulatul Ungariei de la Miercurea Ciuc şi la Poliţia din Miercurea Ciuc, ca să clarifice situaţia. Până la urmă s-a trezit cu mandat european de arestare şi cu mascaţii la uşă", a spus avocatul Ciprian Pop.

Potrivit acestuia, în mandatul european emis pe numele bărbatului se menţionează comiterea a două infracţiuni de omor şi a unei tâlhării în Ungaria, bărbatul fiind acuzat că în data de 3 iulie 2008 a intrat, alături de alte trei persoane, în casa unui cetăţean maghiar, pentru a fura şi l-ar fi omorât, iar peste câteva zile ar fi fost complice la uciderea unei alte persoane, tot în urma unui jaf.

Bărbatul a fost prezentat, vineri, Curţii de Apel din Târgu Mureş, care a emis pe numele lui un mandat de arestare pentru 29 de zile şi a dispus extrădarea acestuia.

Potrivit deciziei instanţei, bărbatul va fi ţinut în arestul Penitenciarului din Miercurea Ciuc până la extrădare.

Bărbatul a susţinut, însă, că este nevinovat şi a făcut recurs, care urmează să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Nu ştiu dacă va fi extrădat, întrucât a făcut recurs la sentinţa Curţii de Apel Târgu Mureş şi urmează să îl judece Înalta Curte", a spus avocatul Ciprian Pop.

Citeşte şi:

Nica cere angajarea a 2.000 de poliţişti de ordine publică

Peste 400 de persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni, depistate de poliţişti

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici