Un bărbat din Vaslui a câştigat procesul cu Poliţia Română după ce a fost acuzat că a sunat băut la 112. Omul era doar bâlbâit

Un bărbat din Vaslui a câştigat procesul cu Poliţia Română. Poliţistul chemat prin intermediul serviciului 112 îl amendase pe bărbat pe motiv că a alertat fals autorităţile şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

2324 afișări
Imaginea articolului Un bărbat din Vaslui a câştigat procesul cu Poliţia Română după ce a fost acuzat că a sunat băut la 112. Omul era doar bâlbâit

Ion Chirvase, un bărbat din Vaslui, a alertat poliţia în august 2019 pe motiv că fiul său a fost răpit de un vecin cu care avusese un conflict în trecut. Poliţistul care a venit la adresa indicată a stat de vorbă cu copilul, iar acesta i-a spus că a plecat de bunăvoie cu respectivul vecin.

Drept urmare, poliţistul l-a amendat pe Chirvase cu 500 de lei pentru alertă falsă şi pentru că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul a dat în judecată Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui şi a câştigat procesul după ce a demonstrat în instanţă că nu era beat, ci doar bâlbâit.

„În motivarea plângerii, petentul a arătat că în data de 19.08.2019, în timp ce se afla la numitul M. P. pentru a-l ajuta la muncă în gospodărie, a venit plângând soţia sa care i-a transmis că numitul A. E. a intrat forţat pe poarta locuinţei sale cu toporul în mână şi l-a luat cu forţa pe fiul său C.F., cu căruţa, într-o destinaţie necunoscută. Atât el cât şi soţia sa s-au panicat pentru că numitul A. E. l-a bătut în urmă cu aproximativ două luni, atât pe el cât şi pe fiul său. Pentru acest motiv a sunat la 112, iar când a venit poliţia s-a deplasat împreună cu aceştia la locuinţa lui A. E. unde i-a găsit pe toţi în stare de ebrietate. Petentul a mai arătat că fiind bâlbâit, lume crede că des este băut”, se arată în hotărârea Judecătoriei Vaslui.

De asemenea, bărbatul a demontat şi prezumţia că ar fi apelat abuziv numărul de urgenţă 112. Ion Chivase avusese un conflict mai vechi cu vecinul său care îl agresase în trecut, în consecinţă avea motive serioase să creadă că fiul său se află în pericol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici