Un bărbat internat în Spitalul Elias a atacat trei asistente, una fiind operată pentru fractură

Un bărbat internat la Spitalul Elias a atacat trei asistente medicale, pe una a încercat să o strângă de gât şi a muşcat-o, iar o alta a fost îmbrâncită şi a suferit o fractură de tibie, fiind dusă direct în sala de operaţie, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, directorul medical Dana Safta. Între timp barbatul a fost transferat la Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

4986 afișări
Imaginea articolului Un bărbat internat în Spitalul Elias a atacat trei asistente, una fiind operată pentru fractură

Un bărbat internat în Spitalul Elias a atacat trei asistente, una fiind operată pentru fractură (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

UPDATE 18:25 - Bărbatul care a atacat trei asistente la Spitalul Elias a fost transferat la Spitalul Obregia

Pacientului i-a murit mama, de care era foarte legat, pentru că el a îngrijit-o cât timp a fost bolnavă. Acesta era sedat când a ajuns la Psihiatrie", a spus sursa citată.

Bărbatul a fost internat miercuri la Spitalul Elias, cu stare confuză şi suspiciune de meningoencefalită, boală care a fost infirmată în urma investigaţiilor.

"Este vorba despre un bărbat în vârstă de 44 de ani, din provincie. El este poliţist şi a fost adus la spital miercuri, de către familie. În urmă cu o săptămână i-a murit mama. Bărbatul prezenta o stare confuză şi era subfebril. Pentru că medicii au suspicionat o meningoencefalită, bărbatul a fost internat şi supus investigaţiilor, computer tomograf şi puncţie", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul medical al Spitalului Elias, Dana Safta.

Joi dimineaţă, când o asistentă medicală s-a dus să îi administreze tratamentul, pacientul a atacat-o violent, a vrut să o strângă de gât şi a muşcat-o. Două colege ale asistentei atacate de pacient au intervenit, una a fost îmbrâncită şi a căzut, având o fractură de tibie şi fiind dusă direct în sala de operaţie, a mai spus directorul medical al Spitalului Elias din Capitală.

De asemenea, bărbatul a rupt un pat şi a spart un monitor, a mai spus Dana Safta.

"Pacientul are o stare psihotică acută sau tulburare psihică, nu ştim încă, dar nu este prima dată când personalul medical cade victimă agresiunii pacienţilor sau familiilor acestora", a adăugat Safta.

Reprezentanţii spitalului au sesizat poliţia în legătură cu acest incident, urmând să fie făcute investigaţii.

Poliţia Capitalei arată, într-un comunicat de presă, că bărbatul care a avut un comportament agresiv în spital nu face parte din Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că incidentul a avut loc în jurul orei 05.30, la spital fiind trimis, în urma apelului la numărul de urgenţă 112, un echipaj al Secţiei 2 Poliţie.

Cele două cadre medicale care au fost agresate de pacient nu au depus, până în acest moment, plângere la Poliţie, se mai arată în comunicatul citat.

Bărbatul internat în Spitalul Elias a atacat trei asistente, una fiind operată pentru fractură

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 44 de ani, din provincie. El este poliţist şi a fost adus la spital miercuri, de către familie. În urmă cu o săptămână i-a murit mama. Bărbatul prezenta o stare confuză şi era subfebril. Pentru că medicii au suspicionat o meningoencefalită, bărbatul a fost internat şi supus investigaţiilor, computer tomograf şi puncţie", a spus dr. Dana Safta.

În urma analizelor şi investigaţiilor, meningoencefalita a fost infirmată. Pacientul a primit tratament, iar joi dimineaţă, când asistenta medicală s-a dus să îi administreze tratamentul, a atacat-o violent, a vrut să o strângă de gât şi a muşcat-o. Două colege ale asistentei atacate de pacient au intervenit, una a fost îmbrâncită violent şi a căzut, având o fractură de tibie şi fiind dusă direct în sala de operaţie, a mai spus directorul medical al Spitalului Elias din Capitală.

"Pacientul are o stare psihotică acută sau tulburare psihică, nu ştim încă, dar nu este prima dată când personalul medical cade victimă agresiunii pacienţilor sau familiilor acestora", a adăugat Safta.

Bărbatul care le-a agresat pe asistentele medicale a rămas internat la Spitalul Elias.

Reprezentanţii spitalului au sesizat poliţia în legătură cu acest incident, urmând să fie făcute investigaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici